Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 29 октября 2020, вопрос №31786

Как выписать из квартиры человека, который живет в другой стране?

Добрый день. В квартире прописаны два человека (владелец и его родственник). Родственник проживает на территории РФ, на данный момент имеет гражданство РФ и прописку по месту фактического проживания. Как можно выписать вышеуказанного родственника, если в связи с карантином приехать ему нет возможности?

Ответы юристов (4)

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Добрый день.

    "В квартире прописаны два человека (владелец и его родственник). Родственник проживает на территории РФ, на данный момент имеет гражданство РФ и прописку по месту фактического проживания. Как можно выписать вышеуказанного родственника, если в связи с карантином приехать ему нет возможности?"

    Или по его доверенности, или в судебном порядке.

    • Екатерина Клиент 3 года назад

      Спасибо за ответ, а доверенность, оформленная на территории РФ будет у нас иметь юридическую силу?

      • Марусяк Андрій Романович

        Так, діє. ЇЇ треба легалізувати, проставивиши апостиль.

        https://jurklee.ua/uk/blog/apostily-na-doverennost...

        https://www.dcz.gov.ua/publikaciya/legalizaciya-in...

        Де поставити апостиль на довіреність? Хто ставить апостиль на довіреності?

        Апостилювання довіреності здійснюється одним з міністерств України, в тому числі у Міністерстві Юстиції.

        Апостиль на довіреність можливо проставити декількома варіантами:

        • на оригінал довіреності;
        • на переклад документа, завірений нотаріусом і підшитий до оригіналу;
        • на копію довіреності, яка завірена нотаріально;
        • на переклад документа, який завірений нотаріусом і підшитий до нотаріальної копії довіреності.

        Звернувшись в бюро перекладів, не виникне питання: де поставити апостиль на нотаріальну довіреність? Менеджери бюро перекладів детально проконсультують з даного питання.

        Вартість апостилювання довіреності.

        Ціна на надання послуги проставлення штампа апостилю на довіреності може варіювати і залежить від країни, в яку вона необхідна, особливостей і вимог до її оформлення в даній країні, а так само терміновості виконання даного замовлення.

        ПослугаТермінВартістьМіністерство Юстиції (апостиль)5-7 днів275 грн

        *ціна не являється публічною офертою.**Терміни розгляду документів Міністерством можуть бути збільшені.

        Чи потрібна довіреність на апостиль?

        У Гаазькій Конвенції зазначено, що для проставлення штампа апостиля довіреність не потрібна. Наприклад, родич людини, що знаходиться в іншій країні, може без надання довіреності проставити апостиль на будь-який документ.

        Бюро перекладів Jur Klee - це відмінний помічник у підготовці документів для всіляких цілей як в Україні, так і за її межами. Звернувшись в Бюро перекладів Jur Klee для проставлення штампа Апостиля, будьте впевнені в індивідуальному підході, в точному та якісному виконанні замовлення за мінімальними цінами і в строк.

    Жупинский Николай Андреевич

    Будьте готовы к тому, что военкомат не снимет с воинского учёта военнообязанного без его личного присутствия, а без снятия с воинского учёта Цнап не снимет с регистрации по месту жительства. Так что если родственник является военнообязанным то снять его с регистрации можно только через суд. Остались вопросы, обращайтесь.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України