Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 09 ноября 2020, вопрос №32500

Хочу продать на элементы

Я хочу продать на мать и отца на элементы мать где-то в Москве а отец последний раз как я знаю жыл под Николаевом

Ответы юристов (1)

    Владислав
    Владислав 3 года назад

    Юрист, г. Одесса, 6 лет опыта

    Доброго дня, Андрію!

    Повідомляю Вам наступне по суті Вашого запитання.

    Відповідно до ст. 180 СК України визначено, що батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

    Існує два способи вирішення даної проблеми: або в добровільному (за домовленістю між батьками) або в судовому порядку.

    Добровільний порядок полягає в наступному:

    За домовленістю між собою, той із батьків хто проживає окремо, може брати участь в утриманні дитини в грошовій або натуральній формі (ч. 2 ст.181 СК України). Батьки мають право укласти між собою договір про сплату аліментів (грошова форма утримання) на дитину, у якому визначити розмір та строки виплати аліментів. Договір обов’язково укладається в письмовій формі та підлягає нотаріальному посвідченню (ст. 189 СК України).

    Судовий порядок полягає в наступному:

    Особа з ким проживають діти, опікун має право на звернення до суду з позовною заявою про стягнення з іншого члена сім’ї аліментів на утримання дитини.

    Варто звернути увагу на те, що навіть перебуваючи в зареєстрованому шлюбі особа має право на звернення до суду з вимогою про стягнення аліментів

    Позови про стягнення аліментів можуть пред’являтись як за зареєстрованим місцем проживання позивача так і відповідача, а тому той хто подає позов сам може вибрати в який суд йому зручніше звернутись (статті 109-110 Цивільного процесуального кодексу України – надалі ЦПК України).

    При цьому, позовна заява повинна бути написана та подана з дотриманням вимог статей 118-120 Цивільного процесуального кодексу України.

    Для детальної консультації звертайтесь особисто через контакти зазначені у профілі.

    На все добре!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України