Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 10 ноября 2020, вопрос №32655

Можно ли судиться с горсоветом после отчуждения земельного участка?

Добрый вечер. Можно ли судиться с горсоветом, если на сессии вынесли решение об отчуждении земельного участка для передачи другому лицу. Человек уже начал строиться и собирается в дальнейшем эту землю приватизировать. Земля была в коммунальной собственности, на ней был расположен дом который принадлежал нашей семье по договору дарения. В данный момент от дома остался только фундамент, так как пару лет назад кто-то специально обрушил крышу. Подскажите, пожалуйста, можно ли что-либо сделать в данной ситуации?

Ответы юристов (2)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Добрий вечір.

    В даному випадку необхідно оскаржувати рішення про передачу земельної ділянки відповідній фізичній особі, осільки Ви мали першочергове право на отримання наведеної земельної ділянки у зв'язку з розташуванням на ній нерухомого майна.

    У разі необхідності детальнішої консультації, звертайтесь через мій профіль.

    Ряба Світлана

    Добрий день! Якщо Вам було надано земельну ділянку рішенням міської(сільської) ради то вона зараз належить Вам і те що було змінено рішення це є недопустимо. Вам необхідно подати позовну заяву до суду про скасування рішення відчуження. Враховуйте ст. 116 ЗК України де вказано, що громадян набуває права на зем.ділянку за рішенням органів виконавчої влади. Ст. 118 ЗК України також 367 про кримінальну відповідальність. Також Конституція України.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України