Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 18 ноября 2020, вопрос №33134

Развод при беременности от другого мужчины

Здравствуйте,могу ли я развестись находясь в положении? отцом является не мой муж, с самим мужем не живём больше 3 лет но есть несовершеннолетние дети совместные.для расторжении брака обязательно делать тест ДНК или достаточно устного подтверждение настоящего отца и подтверждение мужа что отец не муж?

Ответы юристов (3)

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 7 лет опыта

    Доброго дня!

    Для расторжении брака обязательно делать тест ДНК или достаточно устного подтверждение настоящего отца и подтверждение мужа что отец не муж? справжній батько має скласти у нотаріуса заяву про визнання батьківства (вона буде доказом у суді); експертиза ДНК не обов'язкова.

    Ви маєте розлучатись через суд, шляхом подання позовної заяви і визнання батьківства зачатої дитини іншою особою. Також батько вашої дитини має бути залучений як третя особа на стороні позивача(вашій стороні) і він також може надати письмові пояснення про визнання батьківства

    https://reyestr.court.gov.ua/Review/80152165 приклад, схожий на вашу ситуацію

    корисні статті:

    https://pravdop.com/ua/publications/kommentarii-za...

    https://semeynoepravo.kiev.ua/uk/statti/razvestis-...

    Висновок:

    1) звертайтесь до адвоката, готуйте позов до суду;

    2) батько дитини нехай готує нотаріальну заяву про визнання батьківства, якщо зі сторони чоловіка будуть заперечення, рекомендую залучити свідків, що підтвердять ваше проживання з іншим чоловіком, також показання вашого чоловіка є достатнім доказом для встановлення батьківства;

    3) рекомендую також в іншому позові визначити місце проживання ваших спільних дітей з "колишнім чоловіком";

    • Алина Клиент 3 года назад

      То есть я иду в к нотариусу на составление иска на развод а настоящий отец ребенка пишет что он подтверждает что он является отцом и натортально заверяет?и этот документ что отец потдерждает просто принести с 3 лицом на заседание в суд по разводу?этого достаточно для положительного решения?

    Марусяк Андрій Романович
    Марусяк Андрій Романович 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 7 лет опыта

    Нотаріус позов не складає.

    Справжній батько визнає батьківство в заяві, підпис на якій завірить нотаріус.Дану заяву складе нотаріус за плату.

    Ви берете нотаріально посвідчену заяву та долучаєте її копію, як доказ.

    У позові залучаєте батька дитини, як 3 особу на стороні позивача. 3-тя особа вступає в процес і надає пояснення, що вона підтримує позов і не заперечує.

    Так, цього достатньо, аби визнати батьківство над зачатою дитиною, за умови - що ваш чинний чоловік не проти.

    Якщо проти - залучайте ще додаткових свідків щодо вашого проживання з іншим чоловіком однією сім'єю (наприклад спільні друзі, батьки) і для підтвердження факту, що з чинним чоловіком ви давно не контактуєте і не можете мати від нього дитину.

    А так це не всі докази для розірвання шлюбу, вам тереба ще з мінімум десяток документів. Зверніться до адвоката і він вас за плату вам допоможе. Вам необхідні медичні документи, документи на ваших спільних діток, документи про шлюб... і так далі.

    Нехай вам щастить. Для платної консультації ви можете звернутись до мене через кнопку звернутись. Рекомендую шукати адвоката за місцем проживання.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України