Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 19 ноября 2020, вопрос №33300

Аліменти на чоловіка

Які документи потрібно подавати в суд на сплату аліментів якщо дитина записана в свідоцтві про народження на мамину фамилію а батько там відсутній

Ответы юристов (2)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 12 лет опыта

    Общаться в чате
    • Якщо у свідоцтві про народження дитини відсутній запис про батька дитини або запис про батька проведено в установленому порядку за вказівкою матері, жінка, яка народила дитину, вважається одинокою матір’ю.
    • Якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від батька визначається: за їх заявою; за рішенням суду.
    • Потрібно розуміти, що аліменти можна стягнути з особи, яка формально записана батьком дитини у записі про народження. Допоки не буде формального підтвердження батьківства, у особи не виникає обов’язків батька відносно конкретної дитини, в тому числі і по сплаті аліментів.
    • Стягнути аліменти з біологічного батька буде можливо лише після визнання ним батьківства.
    • Отож, для стягнення аліментів необхідно спершу визнати батьківство, що можу бути здійснено за рішенням суду. Позов про визнання батьківства може бути поданий матір’ю дитини, опікуном, піклувальником або ж особою, яка утримує та виховує дитину. Також позов може подати і сама дитина, але після досягнення повноліття.
    • При судовому розгляді в таких випадках зазвичай призначається експертиза для встановлення спорідненості. Окрім того подаються і інші докази для доведення батьківства певної особи.
    Костромина Виктория

    Які документи потрібно подавати в суд на сплату аліментів якщо дитина записана в свідоцтві про народження на мамину фамилію а батько там відсутній

    изначально Вам нужно установить отцовство а потом и алименты

    Нужна детальная консультация или помощь в составлении иска- обращайтесь через сайт


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України