Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 24 ноября 2020, вопрос №33595

вопрос по регистрации ребенка

добрый день. у меня скоро будет ребенок, подскажите, если я запишу в свидетельстве отца со своих слов, каким образом мне потом можно будет вывезти ребенка заграницу? и как поступать в случае, если я поставлю прочерк? и можно ли указать отца в свидетельстве о рождении, если у него утерян паспорт. спасибо.

Ответы юристов (2)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Юрист, г. Киев

    При народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться за прізвищем та громадянством матері, а ім’я та по батькові батька дитини записуються за її вказівкою (частина перша статті 135 Сімейного кодексу України).

    В такому випадку вам не потрібно буде отримувати згоди батька при виїзді за кордон, оскільки позначена в якості підстави стаття (пункт) надає розуміння, що цей запис зроблений зі слів матері.

    В такому випадку виізд здійснюється при предьявленні оригіналу свідоцтва (довідки) про народження дитини із зазначенням відомостей про батька за вказівкою матері (при виїзді у супроводі одинокої матері).

    Глебова Екатерина Юрьевна
    Глебова Екатерина Юрьевна 3 года назад

    Юрист, г. Киев, 14 лет опыта

    Якщо ви не перебували у шлюбі, то у свідоцтві про народження буде записано батька з ваших слів. Це свідоцтво ви надаєте при виїзді за кордон. Також разом з ним Ви надаєте витяг згідно ст. 135 сімейного кодексу. Це доказ того, що ви мати-одиначка. Витяг дійсний 30 днів. Отож Вам доведеться брати його кожен раз як виїзджаєте


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України