Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 27 ноября 2020, вопрос №33836 100₴

Если выписали с прошлого адреса по решению суда и нет печати снятии c регистрации

Если выписали человека с прошлого адреса по решению суда и нет печати снятии c регистрации, и он сам даже не знает что его выписали, и прошло уже больше 1 месяца, в ЦНАП в новом городе в процессе регистрации на новый адрес узнают что человек нарушил сроки? Я просто не знаю выписали меня или нет , и хочу сделать регистрацию на новый адресс с одновременным снятием со старового, но если выписали уже давно со старого? В ЦНАП это сразу узнают и откажут что бы сначала заплатил штраф?Я переживаю что вдруг зарегистрируют на новый адрес и поставят штамп о снятии со старого но потом выяснится что со старого меня давно выписали и будут проблемы.

Ответы юристов (24)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    40%

    Здравствуйте!

    Поскольку есть решение суда, и по Вашим словам оно уже вступило в силу, то после его вступления в силу Вы фактически уже были сняты с места регистрации. Однако все эти действия нужно довести до логического завершения и закончить снятия с регистрации в органах ЦНАП. Для этого Вам даже не надо сначала сниматься с места регистрации, а потом регистрироваться заново. Просто нужно сразу подавать заявление о регистрации места проживания, и в процессе этого Вас снимут с прописки. Какие документы нужны?

    Заяву за формами, наведеними у додатках 6, 7 або 8 до Правил реєстрації місця проживання

    Документ до якого вносяться відомості про місце проживання/перебування (паспорт громадянина України, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист, довідка про звернення за захистом в Україні).

    Квитанцію про сплату адміністративного збору (у разі реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується лише за одну послугу)

    Документи, що підтверджують: право на проживання в житлі, - ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди), рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї (зазначені документи або згода не вимагаються при реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків або законного представника/представників)

    Документи, що підтверджують: проходження служби у військовій частині, адреса якої зазначається під час реєстрації, - довідка про проходження служби у військовій частині, видана командиром військової частини за формою згідно з додатком 10 (для військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби).

    Військовий квиток або посвідчення про приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку

    Заяву про зняття з реєстрації місця проживання особи за формою згідно з додатком 11 (у разі здійснення реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з реєстрації попереднього місця проживання)

    У разі подання заяви представником особи, крім зазначених документів, додатково подаються: документ, що посвідчує особу представника; документ, що підтверджує повноваження особи як представника, крім випадків, коли заява подається законними представниками малолітньої дитини - батьками (усиновлювачами).

    Поэтому Вам нужно обратиться в ЦНАП с соответствующим заявлением, для исполнения решения суда, которое вступило в силу.

    Всего доброго!

    • Анар Клиент 3 года назад

      Спасибо за ответ!

    Карпенко Андрей Владимирович
    30%

    1. Если есть решение суда о снятии Вас с регистрации, то тот, кто подавал иск в Суд, с этим решение обратился в ЦНАП и снял Вас с регистрации без Вашего присутствия.

    2. В соответствии со статьей 6 Закона Украины "О свободе передвижения и свободном выборе места проживания" граждане Украины, иностранцы и лица без гражданства, которые постоянно проживают на территории Украины, обязаны зарегистрировать свое место проживания.

    Полномочия прописывать и выписывать граждан в городах имеют органы местного самоуправления и ЦНАПы (Центр надання адміністративних послуг). В сельской местности - это исполнительные органы сельских или поселковых советов, либо сельские головы.

    Прописаться человек обязан в течение 30 календарных дней.

    Датой регистрации по новому постоянному месту жительства (ПМЖ) считается день получения органом регистрации всего пакета документов.

    Документы для регистрации в 2020 году:
    • паспорт гражданина Украины;
    • заявление о регистрации места жительства;
    • квитанция об уплате административного сбора;
    • военный билет или приписное свидетельство со штампом о снятии с учета или отметкой военкомата о взятии на воинский учет (для военнообязанных или военнослужащих);
    • заявление о снятии с регистрации места жительства (в случае осуществления прописки одновременно с выпиской с предыдущего адреса);
    • документы, подтверждающие право на проживание в квартире, доме (договор купли-продажи недвижимости или аренды жилого помещения). В случае отсутствия таких документов, регистрация может осуществляться только с согласия собственника жилья (если владельцев несколько - с согласия всех собственников).

    Если регистрация проводится с согласия собственника, нужно его присутствие. Органы не имеют права требовать какие-то дополнительные документы кроме тех, что указаны в списке.

    3.Снятие с регистрации и регистрация теперь автоматизированы. Соответственно все данные заносятся в Реестр в автоматическом режиме и доступны в любой точке Украины, поэтому Ваш статус будет виден в любом ЦНАПе.

    Порядок регистрации определяет:

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИПОСТАНОВА

    від 2 березня 2016 р. № 207Київ

    Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру

    • Анар Клиент 3 года назад

      Спасибо за ответ!

    Пользователь не активен
    30%
    Пользователь не активен 3 года назад

    Юрист, г. Киев

    Общаться в чате

    Доброго дня. З вашого тексту зрозуміло, що ви хвилюєтесь власне за те, чи знято вас з реєстрації, та чи буде сформований штраф. То дійсно Постановою КМУ №207, якою затверджено Правила реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру, передбачено обов"язковість реєстрації місця проживання, й в випадку коли особа порушила цей порядок, то на неї може бути складено постанову, якою накладається штраф. Але таку постанову ви можете оскаржити, на підставі діючих норм КУпАП.

    Савоста   Ірина   Михайлівна

    Доброго ранку. За проживання без реєстрації місця проживання та за несвоєчасну «прописку» передбачена адміністративна відповідальність: • попередження, якщо таке правопорушення вчинене вперше;

    • накладення штрафу від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо таке правопорушення вчинене повторно. Якщо під час подачі документів встановлено, що особа прострочила строки для реєстрації нового місця проживання, на таку особу складається адміністративний протокол за вчинення адміністративного правопорушення. Взагалі законодавством визначено, що громадяни України, а також іноземці чи особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом тридцяти календарних днів після зняття з реєстрації місця проживання та прибуття до нового місця проживання зареєструвати своє місце проживання. Взагалі Ви можете послатися на те, що рішення суду ухвалено у Вашу відсутність, Ви нещодавно ( менше як місяць) дізналися про таке рішення ( отримали по пошті тощо). Подати заявку на реєстрацію місця проживання або зняття з реєстрації місця проживання чи оформлення інших видів послуг, можна через портал державних послуг iGov, за наступним посиланням: https://igov.gov.ua/1. Але хочу звернути увагу на наступне. Разом із документами на реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання призовники і військовозобов’язані надають військовий квиток, тимчасове посвідчення, посвідчення про приписку до призовної дільниці або довідку взамін військового квитка.В даному документі повинна бути позначка районного (міського) військового комісаріату про зняття з військового обліку або перебування на військовому обліку за місцем проживання, навіть, якщо перереєстрація відбувається в межах одного районну. Тому потрібно, перед подачею документів в ЦНАП, звернутись до районного чи міського військкомату .Це затверджено у постанові Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 року № 921 «Порядок організації та ведення військового обліку призовників та військовозобов'язаних» та в «Правилах реєстрації місця проживання» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207.

    Процедура виписки-прописки призовників та військовозобов’язаних додатково включає необхідність знятися з обліку в військкоматі за 3 дні до переїзду і потім стати на військовий облік не пізніше 7 днів. При подачі документів на виписку з квартири і прописку за новою адресою через центр надання адміністративних послуг (Прозорий офіс), датою реєстрації місця проживання чи перебування є день отримання органом реєстрації усіх потрібних документів. Таким чином, терміни оформлення прописки в ЦНАП відрізняються, але загальний строк проживання без прописки не повинен перевищувати 30 днів

    Відсутність прописки у призовника або військовозобов’язаного призводить до порушення порядку військового обліку. Згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», облік призовників і військовозобов’язаних громадян ведуть військкомати за адресою їх проживання, яка підтверджується пропискою. Несвоєчасна реєстрація за місцем проживання та відсутність штампу про прописку може призвести до звинувачення в ухиленні від військового обліку (через не постановку на нього) і притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 337 КК.

    Костромина Виктория

    Я переживаю что вдруг зарегистрируют на новый адрес и поставят штамп о снятии со старого но потом выяснится что со старого меня давно выписали и будут проблемы.

    если было решение суда - то скорее всего вас уже сняли с регистрации

    на новом месте вы спокойно можете зарегистрироваться - максимум это штраф - но по идее - вы его не должны платить

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    Якщо є рішення суду і воно вступило в силу, то Вас знято з реєстраціі.

    Вам необхідно з рішенням суду звернутися до ЦНАПу та зареєструватися за новим місцем проживання ,таким чином автоматично зніметься минула реєстрація і це зафіксується у реєстрі.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Малик Олександр Володимирович

    Доброго дня!Зверніться в центр надання адміністративних послуг за вашим місцезнаходженням і подайте заяву про реєстрацію місця проживання.

    Враховуючи, що Ви не знімалися з місця реєстрації, а таке зняття відбулося на підставі рішення суду, то малоймовірно, що до вас буде застосовано штраф.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте, Аббас!

    Штрафа за такие действия уже нет, есть письменное предупреждение.

    Кодекс України про адміністративні правопорушення:

    http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/80731-10/paran...

    "Стаття 197. Проживання без паспорта громадянина України або без реєстрації місця проживання

    Проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання -

    тягнуть за собою попередження.

    Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, передбачені частиною першою цієї статті, -

    тягнуть за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Если Вы хотите узнать остались ли Вы зарегистрированы по прежнему адресу или сняты с регистрации на основании решения суда, Вы можете обратиться в Центр предоставления административных услуг по месту прежней регистрации, либо заказать справку о месте регистрации проживания онлайн, из которой будет видно зарегистрированы ли Вы или нет:

    https://igov.gov.ua/service/24/feedback

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Токмач Галина Николаевна

    Здравствуйте, Аббас. На вступления в законную силу решения суда идёт месяц. Думаю, выписали, если это было давно. Если это так, то максимальный штраф - 51 гривна. Ничего страшного в этом нет.

    Только в течении 7 дней станьте на учёт в новый военкомат, если вы военнообязанны.

    • Анар Клиент 3 года назад

      Дело в том что я иностранец у меня документ Вид на жительство куда ставиться печать, и по моему штрафы для нас чуть другие, от 6 до 8 тыс, просто я единственное хочу узнать, я наоборот хочу что бы в ЦНАП по новому адресу сразу узнали что меня выписали давно(если выписали конечно) , что бы я случайно не проскочил штраф, потому что если они посмотрят и если не будут знать что давно выписали поставят штамп о выписке на ту дату когда я буду новую регистрацию делать, вот в чем вопрос)

      • Адвокат Евгений Александрович

        Аббас!

        Кодекс України про адміністративні правопорушення:

        http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/80731-10/paran...

        Стаття 16. Відповідальність іноземців і осіб без громадянства

        Іноземці і особи без громадянства, які перебувають на території України, підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах з громадянами України. Питання про відповідальність за адміністративні правопорушення, вчинені на території України іноземцями, які згідно з чинними законами та міжнародними договорами України користуються імунітетом від адміністративної юрисдикції України, вирішуються дипломатичним шляхом.

        "Стаття 197. Проживання без паспорта громадянина України або без реєстрації місця проживання

        Проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання -

        тягнуть за собою попередження.

        Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, передбачені частиною першою цієї статті, -

        тягнуть за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

        Таким образом на Вас распространяются положения ст.197 КУоАП, как и на гр.Украины и поэтому Вам могут вынести письменное предупреждение.

        Если Вы хотите узнать остались ли Вы зарегистрированы по прежнему адресу или сняты с регистрации на основании решения суда, Вы можете обратиться в Центр предоставления административных услуг по месту прежней регистрации, либо заказать справку о месте регистрации проживания онлайн, из которой будет видно зарегистрированы ли Вы или нет:

        https://igov.gov.ua/service/24/feedback

        Всего доброго!

        Удачи Вам!

        • Анар Клиент 3 года назад

          Спасибо за ответ!

    • Анар Клиент 3 года назад

      Спасибо за ответ!

    Костромина Виктория

    я наоборот хочу что бы в ЦНАП по новому адресу сразу узнали что меня выписали , что бы я случайно не проскочил штраф, потому что ни посмотрят и если не будут знать что давно выписали поставят штамп о выписке на ту дату когда я буду новую регистрацию делать, вот в чем вопрос)

    как только человек будет снят с регистрации - В ЦНАПЕ в отделе регистрации это будет видно

    • Анар Клиент 3 года назад

      Даже в новом городе да? Старая прописка в селе просто а новая будет в городн Ирпень, в Ирпене узнают в ЦНАПе что допустим меня там 3 месяца назад с села выписали сразу же да? так понимаю с ваших слов

      • Гончаренко Константин

        Если Вы сняты с регистрации , то ведомости об этом появляются в реестре , во всех ЦНАПах.

        ---

        Даже в новом городе да? Старая прописка в селе просто а новая будет в городн Ирпень, в Ирпене узнают в ЦНАПе что допустим меня там 3 месяца назад с села выписали сразу же да? так понимаю с ваших слов

        С уважением,

        Константин Гончаренко

        • Анар Клиент 3 года назад

          спасибо Вам!

      • Костромина Виктория

        Даже в новом городе да? Старая прописка в селе просто а новая будет в городн Ирпень, в Ирпене узнают в ЦНАПе что допустим меня там 3 месяца назад с села выписали сразу же да? так понимаю с ваших слов

        Да, как только человек будет снят с регистрации - В ЦНАПЕ в отделе регистрации это будет видно - в любом ЦНАПЕ

        улица Шевченко, 2А, Ирпень, Киевская обл., 08200 - ЦНАП - 1 ЭТАЖ

        • Анар Клиент 3 года назад

          спасибо Вам!

      • Адвокат Евгений Александрович

        Аббас!

        Должны увидеть.

        ЗАКОН УКРАЇНИ

        Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус

        (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2013, № 51, ст.716)

        Про Єдиний державний демогра... | від 20.11.2012 № 5492-VI (rada.gov.ua)

        "Стаття 1. Законодавство про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи

        "1. Суспільні відносини, пов'язані із збиранням, накопиченням, захистом, зберіганням, обліком, використанням і поширенням інформації Єдиного державного демографічного реєстру (далі - Реєстр), оформленням, видачею, обміном, пересиланням, вилученням, поверненням державі, визнанням недійсними та знищенням передбачених цим Законом документів, регулюються Конституцією України, міжнародними договорами України, цим та іншими законами України, а також прийнятими на їх виконання нормативно-правовими актами у сферах, де використовуються відповідні документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи".

        Стаття 2. Уповноважені суб'єкти

        "1. Уповноваженими суб'єктами згідно з цим Законом є:

        ...

        4) центри надання адміністративних послуг, державне підприємство, що належить до сфери управління розпорядника Реєстру;..."

        "Стаття 4. Єдиний державний демографічний реєстр

        1. Єдиний державний демографічний реєстр - це електронна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для зберігання, захисту, обробки, використання і поширення визначеної цим Законом інформації про особу та про документи, що оформлюються із застосуванням засобів Реєстру, із забезпеченням дотримання гарантованих Конституцією України свободи пересування і вільного вибору місця проживання, заборони втручання в особисте та сімейне життя, інших прав і свобод людини та громадянина".

        "Стаття 7. Інформація Єдиного державного демографічного реєстру

        1. До Реєстру вноситься така інформація про особу:

        1) ім'я особи;

        2) дата народження/смерті;

        3) місце народження;

        4) стать;

        5) дата внесення інформації про особу до Реєстру;

        6) відомості про батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників та інших представників;

        7) відомості про громадянство або його відсутність та підстави набуття громадянства України;

        8) реквізити документів, виданих особі засобами Реєстру, а також документів, на підставі яких видані такі документи (тип, назва документа, серія, номер, дата видачі та уповноважений суб’єкт, що видав документ, строк дії документа);

        9) реквізити документів, що підтверджують смерть особи або визнання особи померлою чи безвісно відсутньою;

        10) відцифрований зразок підпису особи;

        11) відцифрований образ обличчя особи;

        12) відцифровані відбитки пальців рук особи (у разі оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичного паспорта України, службового паспорта України, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, посвідки на постійне проживання, посвідки на тимчасове проживання, посвідчення біженця, проїзного документа біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, проїзного документа особи, якій надано додатковий захист, картки мігранта);

        13) за згодою особи - відцифровані відбитки пальців рук особи (у разі оформлення паспорта громадянина України);

        14) додаткова змінна інформація про місце проживання, про народження дітей, про шлюб і розірвання шлюбу, про зміну імені, у разі наявності - інформація про податковий номер (реєстраційний номер облікової картки платників податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків) або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган), а також про місце роботи та посаду (у разі оформлення посвідчення члена екіпажу).

        2. У разі відсутності інформації, передбаченої пунктами 3, 6, 9-14 частини першої цієї статті, вноситься відповідна відмітка.

        3. Інформація в Реєстрі зберігається для визначених цим Законом цілей.

        4. Інформація, що зазнавала змін, зберігається з відповідною приміткою.

        5. Реєстр також містить інформацію з ВІС уповноважених суб’єктів, зокрема про час та дату внесення відповідної інформації.

        6. Забороняється вимагати від осіб та вносити до Реєстру інформацію, не передбачену цим Законом.

        Забороняється вимагати від осіб персональні дані, що свідчать про етнічне походження, расу, політичні, релігійні чи інші переконання, звинувачення у вчиненні кримінального правопорушення або засудження до кримінального покарання, а також дані щодо здоров’я або статевого життя. Окремі види даних про стан здоров’я та про засудження до кримінального покарання можуть вимагатися лише у разі, якщо вони є підставою для видачі документа, що посвідчує особу.

        7. Порядок отримання, вилучення з Реєстру та знищення відцифрованих відбитків пальців рук встановлює Кабінет Міністрів України.

        Відцифровані відбитки пальців рук особи після внесення до безконтактного електронного носія та видачі документа особі вилучаються з Реєстру та знищуються. Шаблони відцифрованих відбитків пальців рук особи використовуються лише для цілей ідентифікації особи для оформлення, видачі, обміну передбачених цим Законом документів. Передача шаблонів відцифрованих відбитків пальців рук особи забороняється.

        Повноваження щодо отримання відцифрованих відбитків пальців рук та забезпечення їх захисту відповідно до законодавства покладається на уповноважених суб’єктів, передбачених пунктами 1, 2, 4-7 частини першої статті 2 цього Закону.

        Відцифровані відбитки пальців рук особи отримуються після досягнення нею дванадцятирічного віку".

        Всего доброго!

        Удачи Вам!

        • Анар Клиент 3 года назад

          Отлично, спасибо за информацию, успокоили ))

    Карпенко Андрей Владимирович

    Статья 6 Закона Украины «О свободе передвижения и свободном выборе места проживания в Украине» (далее - Закон «О свободе передвижения») устанавливает, что гражданин Украины, а также иностранец или лицо без гражданства, которые постоянно или временно проживают в Украине, обязаны в течение 30 календарных дней после снятия с регистрации места проживания и прибытии на новое место жительства зарегистрировать свое место жительства.

    Механизм осуществления регистрации/снятия с регистрации места проживания/пребывания лиц в Украине, а также формы необходимых для этого документов устанавливаются Правилами регистрации места проживания, утвержденным Постановлением КМУ от 2 марта 2016 года.

    Иммигранты, которые получили виды на постоянное жительство, должны зарегистрироваться по месту жительства, а в случае изменения места жительства перерегистрироваться в порядке, установленном для граждан Украины.

    В настоящее время все автоматизировано, т.е. регистрация-снятие с регистрации происходят автоматически и все временные рамки видны.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України