Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 16 грудня 2020, питання №35020

Как добиться алиментов?

Бывший муж не платит алименты 10 год. Хотя суд присудил, только в том году когда я позвонила на горячую линию, юстиция назначила ему работу и мне выплатили 3000 и на этом всё. В юстицию звонила сказали что летом будет суд и опять назначат ему работу, но суда не было. Как в юстиции сказали что муж не подписал разрешение. Что мне делать, как добиться?

Відповіді юристів (3)

    Дмитрий
    Дмитрий 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 12 років досвіду

    1. Вам необходимо обязывать гос. исполнителя внести запрет на выез за границу, запрет на управление автомобилем и другие запреты.
    2. Обязать исполнителя насчитать штраф за неуплату алиментов за такой период.
    3. Привлечь мужа к административной ответственности (исправительными работам).

    Напишите мне через кнопку «Обратиться», я Вам помогу грамотно составить документы и сориентирую по стоимости таких услуг.

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 роки тому

    Юрист, м. Львів, 5 років досвіду

    Добрий вечір.

    В даному випадку, законодавство передбає відповідні санкції у разі наявності заборгованості зі сплати аліментів.

    Зокрема, виконавець зобов'язаний за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, винисти вмотивовані постанови, зокрема: про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі;

    Крім цього, за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три роки, виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу у розмірі 50 відсотків суми заборгованості зі сплати аліментів.

    Відтак Вам необхідно звертатися до виконавця з віджповідними заявами про застосування вищенаведених заходів до боржника - платника аліментів.

    У разі необхідності детальнішої консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 3 роки тому

    Адвокат, м. Луцьк, 21 рік досвіду

    І ще - візьміть довідку у виконавчій службі про помісячну заборгованість, на її основі підготуйте розрахунок пені та подайте позов до суду про стягнення пені (неустойки) по сплаті аліментів - це подвоїть його суму боргу. Що Вам теж не лишнє. А далі - через держвиконавця - вже будете намагатися ці кошти зняти, ну і + зверення до поліції. Тут він уже на кримін відповідальність наухилявся. При потребідетальної консультації звретайтесь через профіль на цьому сайті.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України