Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Судебная практика, 21 декабря 2020, вопрос №35232

Чим може закінчитись справа


Матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ст.ст. 44-3, 173 Кодексу України

Ответы юристов (3)

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Покарання за порушення порядку здійснення карантину-штрафи розміром в тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. В таких випадках під НМДГ розуміють суму в 17 гривень, а не податкову соціальну пільгу (понад 1000 грн.). Серед покарань за дрібне хуліганство є і адмінарешт максимальним терміном в 15 діб.

    Можете звертатись до мене для надання оплатних юридичних послуг-детальної правової консультації чи інших.

    Босак Назар Орестович

    Тобто за Податковим кодексом України, неоподатковуваний мінімум доходів громадян в світлі адміністративно-деліктного права приймається на рівні податкової соціальної пільги станом на початок року. Проте часто НМДГ в кодексі про адмінправопорушення далі приймають на рівні 17 гривень.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Ответственность за нарушение карантинных правил предусмотрена Кодексом Украины об административных правонарушениях и одна достаточно серьезная (кроме того - необходимо разграничивать часть первую статьи 44-3 и часть вторую - это существенно для ответственности):

    Стаття 44-3. Порушення правил щодо карантину людей

    Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, -

    тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (от 17 000 грн. до 34 000 грн.) і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (от 34 000 грн. до 340 000 грн).

    Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, -

    тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (от 170 до 255 грн).

    Что касается ст.173 КУпАП - Дрібне хуліганство:

    Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, -

    тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (от 51 до 119 грн.) або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України