Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 21 декабря 2020, вопрос №35245

Порушення карантину людей.

Нужен ли адвокат в таких вопросах? Вызвали в суд. Дело было так. Я работаю продавцом консультантом на островке, находился на нём один и клиентов не было. Я достал телефон и приспустил маску, чтобы записать голосовое сообщение. Потом увидел, как на меня идёт кто то и снимает на мобильный телефон. Я тут же надел маску с мыслью, что это клиент (т.к. я продавец, для меня частое дело, что клиенты подходят с телефоном в руках), но это оказался сотрудник полиции в гражданской одежде. Составил административный протокол.

Ответы юристов (8)

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    На Вас склали протокол за порушення карантинних правил ?

    Якщо Ви є продавцем, а не власником закладу тощо, на Вас не мали права складати протокол.

    Для відповіді на вказане запитання необхідно знати всі осбавини справи.

    У разі необхідності консультації, то звертайтесь через мій профіль.

    • Игорь Клиент 3 года назад

      Все обстоятельства изложены в обращении. Я был один на торговой точке, людей со мной не было, с клиентами диалог не вел

    Жупинский Николай Андреевич

    Все обстоятельства изложены в обращении. Я был один на торговой точке, людей со мной не было, с клиентами диалог не вел

    Вам предложили помощь, а Вы так себя ведёте. Никакие обстоятельства Вами не изложены, так как они находятся в материалах дела об административном правонарушении. Это протокол, пояснения Ваши и свидетелей , видео и т.д. Иногда дело можно выиграть даже из за неправильно оформленного протокола. Если все знаете , решайте вопрсы без обращения за помощью к юристам !

    • Игорь Клиент 3 года назад

      Не совсем понимаю, что плохого я написал, что вызвал у Вас такую реакцию. Я описал ситуацию, которая происходила и всё.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Ответственность за нарушение карантинных правил предусмотрена Кодексом Украины об административных правонарушениях и одна достаточно серьезная:

    Стаття 44-3. Порушення правил щодо карантину людей

    Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами, -

    тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (от 17 000 грн. до 34 000 грн.) і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (от 34 000 грн. до 340 000 грн).

    Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, -

    тягне за собою накладення штрафу від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (от 170 до 255 грн).

    Все зависит от того какая часть данной статьи указана в составленном в отношении Вас протоколе - если первая, то ответственность существенная и скорее всего Вам придется обращаться к юристу за помощью.

    Поэтому рекомендую в обязательном порядке ознакомиться с составленным в отношении Вас административным материалом (протоколом в первую очередь) и тогда можно будет дать Вам более четкие рекомендации.

    Если протокол составлен по ч.1 ст.44-3 КУпАП - его будет рассматривать суд и с материалами Вы сможете ознакомиться в суде.

    Проверить факт его наличия в суде Вы сможете по следующей ссылке https://court.gov.ua/fair/

    Если протокол составлен по ч.1 ст.44-3 КУпАП - его рассматривает либо полиция либо исполком.

    В случае необходимости обращайтесь. С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    Мєньков Андрій Васильович

    Добрый день Игорь! Если протокол оформлен правильно, то городской суд Вас может привлечь к административной ответственности по ст. 44-3 КпАП, штраф 17 000 грн. В таком случае Вам необходимо обжаловать постановление суда. Для подготовки апеляционной жалобы Вам адвокат не нужен, ее может подготовить просто юрист. А вот для предоставления ваших интересов в суде нужно обращаться к адвокату! Если на момент вынесения постановления апеляцией пройдет 3 мес. - дело закроют.

    Жмуцький Микола Володимирович

    Суб`єктом правопорушення, яке Вам інкримінується, може бути лише суб`єкт господарювання.

    Відповідно до ч. 1 ст. 3 Господарського кодексу України, під господарською діяльністю у цьому Кодексі розуміється діяльність суб`єктів господарювання у сфері суспільного виробництва, спрямована на виготовлення та реалізацію продукції, виконання робіт чи надання послуг вартісного характеру, що мають цінову визначеність.

    Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 55 Господарського кодексу України, суб`єктами господарювання визнаються учасники господарських відносин, які здійснюють господарську діяльність, реалізуючи господарську компетенцію (сукупність господарських прав та обов`язків), мають відокремлене майно і несуть відповідальність за своїми зобов`язаннями в межах цього майна, крім випадків, передбачених законодавством. Суб`єктами господарювання є:1) господарські організації - юридичні особи, створені відповідно до Цивільного кодексу України, державні, комунальні та інші підприємства, створені відповідно до цього Кодексу, а також інші юридичні особи, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані в установленому законом порядку;2) громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які здійснюють господарську діяльність та зареєстровані відповідно до закону як підприємці.

    З вищенаведеного вбачається, що суб`єктом вказаного правопорушення є суб`єкт господарювання, який здійснює діяльність у вищезазначеній сфері життя.

    Отже, Ви не є суб’єктом господарювання, а тому у розумінні ст.44-3 КУпАП не є суб`єктом вказаного правопорушення.

    • Кирюшин Артем Андреевич

      З вищенаведеного вбачається, що суб`єктом вказаного правопорушення є суб`єкт господарювання, який здійснює діяльність у вищезазначеній сфері життя.

      Отже, Ви не є суб’єктом господарювання, а тому у розумінні ст.44-3 КУпАП не є суб`єктом вказаного правопорушення.

      ___

      Глубокомысленній вывод)))

      А откуда он у вас взялся? Мне так - чисто поржать.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України