Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 28 декабря 2020, вопрос №35575

Як правильно повідомити про небажання продовжувати договір оренди земельного паю

Доброго дня. Договір оренди земельної ділянки від 11.02.2011 , дата реєстрації у відділі Держкомзему у Ч******** районі 23.05.2011. Договір заключено на 10 років.
В договорі є пункт, що у разі якщо орендар продовжує користуватись земельною ділянкою після закінчення строку договору оренди землі та за відсутності письмових заперечень орендодавця протягом місяця після закінчення строку дії даного договору він підлягає поновленню на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором. Письмове заперечення здійснюється листом повідомленням.
Мене цікавить яка з редакцій 33 статті Закону "Про оренду землі" застосовується до такого договору. Та яка процедура його непродовження. Чи дійсно я маю надсилати лист заперечення протягом місяця після закінчення дії договора? Чи все ж маю чекати повідомлення пропозицію від орендаря та надсилати повідомлення про заперечення до закінчення дії договору? І на яку дату в написанні листів орієнтуватись 11.02.2011 чи 23.05.2011? І чи може орендар автоматично продовжити такий договір без моєї згоди?

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день!

    1. Для ответа на Ваш вопрос недостаточно информации - необходимо изучить договор аренды и понимать, что Вы конкретно хотите.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте.

    ххххххххххххххх

    Танача Юлія  Антонівна
    Общаться в чате Танача Юлія Антонівна 3 года назад

    Адвокат, 17 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Юліє!

    Надавати консультації без вивчення тексту договору - не коректно. На майбутнє - вкладайте, будь ласка, фото або скан.копії.

    Щодо Ваших питань:

    1. Редакція ст. 33 Закону України "Про оренду землі" застосовується та, яка діяла на дату укладення договору.

    2. "Не поновлення" - згідно умов договору та змісту ст. 33 Закону України "Про оренду землі" на дату набрання чинності договором.

    3. Орієнтуватися на 23.05.2011 р., Ваш договір набув чинності з дати державної реєстрації.

    4. Без договору не можливо відповісти.

    Якщо знадобиться додаткова консультація - звертайтеся, будь ласка, через сайт.

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України