Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 15 января 2021, вопрос №36367

Закон 1109 твердит максимум 200% тело,пеня и проценты все вместе.

То в законе сказано,что пеня, просрочка и т.д все вместе не может привешать 200%. Тоесть если взять 1000 то максимум что может вырасти проценты,пеня и т.д. это до 2000. Там четко и ясно все написано. Что же это за закон такой, если проценты и дальше будут расти? За год с 1000 наростут до 100000?

Ответы юристов (1)

    Жупинский Николай Андреевич

    Где Вы увидели ограничение по процентам? Не выдавайте желаемое за действительное. Проценты уплачиваются не за нарушение обязательств по договору, а за пользование кредитом. Вот на какие проценты согласились при получении кредита, такие и будете платить.

    К сожалению.

    ст. 21 п.3. Сукупна сума неустойки (штраф, пеня) та інших платежів, що підлягають сплаті споживачем за порушення виконання його зобов’язань на підставі договору про споживчий кредит, загальний розмір кредиту за яким не перевищує розміру однієї мінімальної заробітної плати, не може перевищувати розміру подвійної суми, одержаної споживачем за таким договором, і не може бути збільшена за домовленістю сторін.

    За порушення виконання споживачем зобов’язань за договором про споживчий кредит, загальний розмір кредиту за яким не перевищує розміру однієї мінімальної заробітної плати, процентна ставка за кредитом, порядок її обчислення, порядок сплати процентів не можуть бути змінені у бік погіршення для споживача.

    4. Застосування штрафу та пені за одне й те саме порушення споживачем зобов’язання за договором про споживчий кредит заборонено".


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України