Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

15 января 2021, вопрос №36368

Написали заяву в поліцію стосовно вчиненого злочину, а саме: побиття та погрози.

Доброго дня. Скажіть , будь ласка, куди можна звернутися, якщо я подав заяву до районної поліції, зробив судмедекспертизу після побиття, але вже пройшов тиждень і мені ніхто не телефонував і нічого не повідомляли з цього приводу. Натомість, порушник, відповідає, що йому байдуже, тому, що в нього знайомі і йому абсолютно нічого не буде. Але я хотів би покарати порушника за неправомірні дії. Підскажіть, прошу, куди можна звернутися і, що треба зробити, щоби цю справу зрушити з місця.
Дякую.

Ответы юристов (5)

    Жупинский Николай Андреевич

    я подав заяву до районної поліції, зробив судмедекспертизу після побиття, але вже пройшов тиждень і мені ніхто не телефонував і нічого не повідомляли з цього приводу. Натомість, порушник, відповідає, що йому байдуже, тому, що в нього знайомі і йому абсолютно нічого не буде. Але я хотів би покарати порушника за неправомірні дії. Підскажіть, прошу, куди можна звернутися і, що треба зробити, щоби цю справу зрушити з місця.

    Вимагайте в поліції витяг про внесення відомостей за Вашою заявою до єдиного реєстру досудовоих розслідувань (ЄРДР) та призначення слідчого. Велика вірогідність, що за Вашою заявою не було відкрите кримінальне провадження, на відкриття якого поліції дано 24 години з моменту отримання заяви про злочин. А у Вас є 10 днів на подання скарги слідчому судді на бездіяльність слідчого у вигляді не внесення відомостей до ЄРДР.

    • Таїсія Клиент 3 года назад

      дуже дякую за консультацію

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня!

    відповіді на ваші питання містяться за даними посиланнями

    https://kau.in.ua/articles/nevnesennya-v-domostey-...

    https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/%D0%9E%D1%8...

    зразок

    https://helsinki.org.ua/wp-content/uploads/2016/12...

    Рекомендую вам скористатися послугами адвоката, апо почекати, поки вас визнають потерпілою та отримати адвоката безоплатно із Центру правової допомоги.

    • Таїсія Клиент 3 года назад

      Дуже дякую за консультацію

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня.

    Результат розгляду поліцією Вашої заяви залежить від якості складених документів (заяви, пояснень). Необхідно детально викласти обставини в заяві та поясненні з урахуванням кваліфікуючих ознак кримінального правопорушення, що б не було можливості трактувати зміст інакше. Протягом доби повинні внести в ЕРДР (відкрити кримінальне провадження), в іншому випадку оскаржити невнесення до слідчого судді.

    Але враховуючі термін 10 днів - можливо доцільно дочекатися офіційної відповіді. Треба більш детально аналізувати обставини.

    Якщо є питання або потрібна допомога – звертайтесь (Зворотній зв'язок на e-mail, WhatsApp, Viber, Telegram).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України