Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Судебная практика, 19 января 2021, вопрос №36539

У який термін з дня отримання ухвали про відкриття провадження потрібно подати відзив, якщо зазначено у 15-денний строк?

У який термін, про відкриття провадження потрібно подати відзив, якщо в ухвалі про відкриття провадження зазначено - у 15-денний строк з дня отримання ухвали.
У статті 178 п.7 вказано: Відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Запитання: Як поступити в даній ситуації?

Ответы юристов (1)

    Ступакова Вікторія Ігорівна

    Добрий день! З дня вручення ухвали на 15-й день, без урахування дня отримання, закінчується строк подання відзиву до суду або ж на пошту.

    Наприклад, отримали 11 січня, 26-го останній день. Ви можете подати відзив хоч у перший день, хоч у останній, це не буде порушенням вказаної вами норми. У даному випадку законодавець забезпечив ваші права на підготовку відзиву і обмежив право суду дати вам менший строк на його підготовку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України