Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Судебная практика, 26 января 2021, вопрос №36953

Як скасувати судовий наказ

Випадково дізналась з реєстру боржників (банк відмовив у кредиті) і реєстру виконавчих проваджень що в травні 2018 був суд за комунальні борги. Позивач не надає послуг з 1.12.2017. Суд відбувся по спрощеній процедурі згідно тексту рішення. Мені не надсилали ні виклик до суду, ні судового рішення, ні постанови про відкриття декількох виконавчих проваджень (2 з них закрито але з реєстру боржників не видалено). З тексту судового наказу зрозуміло, що термін його виконання 3 роки і він закінчиться в травні 2021. Також там сказано, что апеляція не можлива, а можливо тільки його відмінити в термін здається 15 діб з моменту отримання цього наказу. Але фактичного отримання не було. Чи можливо подати якусь скаргу і відмінити це судове рішення? По перше тому, що всі мої права були порушені: процедури не дотримані, виконавці до мене не звертились але держ виконавець відкрив провадження про стягнення виконавчого збору(є в реєстрі боржників), а провадження за той борг закрите(нема в реєстрі боржників), приватний виконавець відкрив і закрив провадження за борг (але є в реєстрі боржників). Крім цього у змісті судового наказу не вказано за які саме комунальні послуги борг і за який період, а просто вказана сума боргу, %інфляції та 3%річних (на які роки не вказано). Я думаю, що там на момент суду пройшов строк давності на ту сумму, що вони вимагають, та ще й додаткові %. Тобто це спірне питання і не може бути вирішене по спрощеній процедурі в одностороннєму порядку.Хочу відмінити цей наказ і тоді я так розумію буде закрито ВП і видалено з реєстру боржників. Які шанси відмінити цей судовий наказ? Що для цього треба? Документи? Заяви? Скарга? Як отримати зразки форми таких документів?

Ответы юристов (2)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Для разрешения данной ситуации Вам необходимо подать заявление об отмене судебного приказа, в данном заявлении необходимо обосновать почему Вами пропущен срок подачи такого заявления (Ваших слов недостаточно (слишком много времени прошло с момента вынесения приказа) - нужен, например, отказ банка в выдаче кредита в связи с наличием исполнительного производства либо переписка с исполнительной службой о предоставлении Вам документов исполнительно производства). В заявлении необходимо указать также причины, по которым данный приказ подлежит отмене.

    Данное заявление подается в соответствии с требованиями норм Гражданского процессуального кодекса (ст.170), также необходимо оплатить судебный сбор в размере около 110 грн.

    Отмена судебного приказа является основанием для закрытия исполнительного производства.

    В случае необходимости составления данного заявления - обращайтесь через кнопку "звернутись". С уважением, авдокат Татьяна Власенко

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Для восстановления срока на обжалование можно (и нужно) обратиться в суд с заявлением о выдаче Вам судебного наказа. Одновременно нужно просить суд дать возможность ознакомиться с материалами судебного дела ( с возможностью фотографирования) - в нем Вы увидите само заявление о взыскании долга и расчеты к нему.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України