Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Судебная практика, 03 февраля 2021, вопрос №37456

как добавить ответчика

Здравствуйте.
Интересует процедура поэтапная. как добавить ответчика по судбному делу, дата которого ещё не назначена (назначен только состав суда) в связи с продажей долга (продажа была осуществлена после подачи в день, через 9 дней).
Мне от компании, которая выкупила долг, пришло письмо о продаже, внизу были напечатаны штампы (причём не самым качественным образом), письма сохранились. Мне звонят угрожают судом они, я хотела бы сама их добавить сразу как ответчиков, потому что пока никак не реагируют и звонят с бесконечными угрозами

Ответы юристов (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Данный вопрос регулируется положениями статьи 51 Гражданского процессуального кодекса Украины

    Стаття 51. Залучення до участі у справі співвідповідача. Заміна неналежного відповідача

    1. Суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

    2. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

    3. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

    4. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

    Таким образом, Вам необходимо подать суду соответствующее ходатайство "про залучення до участі у справі співвідповідача" в соответствии с положениями ст.51 указанного кодекса.

    В случае необходимости дополнительной консультации или составления документов обращайтесь через мой профиль на сайте. С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України