Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 08 лютого 2021, питання №37765

Обмеження виїзду за кордон

Хочу виїхати на заробітки і погашувати заборгованість по еліментам бо на україні ледь звожу кінці з кінцями

Відповіді юристів (1)

    Шульга Светлана Леонидовна
    Шульга Светлана Леонидовна 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 18 років досвіду

    Існує Порядок припинення встановлених обмежень

    У випадку виконання боржником своїх зобов'язань, в тому числі у разі погашення заборгованості зі сплати періодичних платежів у повному обсязі, ця особа знімається з контролю Державною прикордонною службою України на підставі постанови державного виконавця про скасування тимчасового обмеження у праві виїзду особи з України.

    Відповідно до абзацу 1 частини 9 статті 71 Закону України "Про виконавче провадження", за наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, державний виконавець виносить вмотивовану постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України.

    З осіб, які працюють за контрактом на території іноземних держав і одержують заробітну плату (доходи) тільки за кордоном, аліменти стягуються в порядку та розмірах, передбачених законом.

    Але є випадки, коли суд за заявою боржника може звільнити або відтермінувати виплату коли:

    - боржник має матеріальний або сімейний стан такий, що не дозволяє зразу виплатити всю суму.

    - Коли у боржника була чи є тяжка хвороба, утримання інших дітей, догляд за особами похилого віку..

    Якщо у Вас є докази неспроможності сплати аліментів, реєстрація в центрі зайнятості, група інвалідності, довідки про стан здоров’я, можете звернутись до суду. А ще краще надати трудовий контракт чи запрошення на роботу за кордон. Далі ситуація на розсуд суду.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України