Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Арбитраж, 13 февраля 2021, вопрос №38009

Банкротство як оформити що потрібно?

Доброго дня як можна оформити банкротство ,щоб списати борги у мікрозаймах.які документи потрібно і яка ціна.Не проста ситуація чоловік набрав кридитів сума наросла десь уже 90 тисяч на моє ім'я і відмовляється платити у мене двоє дітей я у дикреті немаю звідки платити отримую на дитину 860 грн  і 1000 елементів. Що робити колектори дзвонять до родичів сусідів.підскажіть що робити

Ответы юристов (2)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Особливі умови для звернення до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність передбачено статтею 115 Кодексу України з процедур банкрутства:

    • розмір прострочених зобов'язань боржника перед кредитором (кредиторами) становить не менше 30 розмірів мінімальної заробітної плати (станом на 2021 рік - 180 000 грн.);
    • боржник припинив погашення кредитів чи здійснення інших планових платежів у розмірі більше 50 відсотків місячних платежів за кожним з кредитних та інших зобов'язань упродовж 2 (двох) місяців;
    • ухвалено постанову у виконавчому провадженні про відсутність у фізичної особи майна, на яке може бути звернено стягнення;
    • існують інші обставини, які підтверджують, що найближчим часом боржник не зможе виконати грошові зобов'язання чи здійснювати звичайні поточні платежі (загроза неплатоспроможності).

    Крім того, до заяви обов'язково додаються докази авансування боржником на депозитний рахунок суду винагороди керуючому реструктуризацією за 3 (три) місяці виконання повноважень.

    Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень керуючого реструктуризацією становить 5 (п'ять) розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожен місяць виконання арбітражним керуючим повноважень (тобто, на 2020-й рік розмір авансування становитиме 34 050 грн.).

    Тому виходячи з вимог законодавства, а саме Кодексу України "З процедур банкрутства", у вас немає можливості ініціювати таку справу, крім того закон не передбачає списання боргів, а боржнику надається можливість шляхом реструктуризації боргів, тобто вам зупиняються всі нарахування по вашим зобовязанням, і ви погашаєте свою заборгованість, або її погашають за рахунок вашого майна. Це дуже складна процедура, і не дешева.

    Стосовно питань з МФО потрібно розбиратися по кожному з них, вони психологічно задавлюють людей, це так, але потрібно розуміти що це лише психологічний тиск, до речі ті проценти які вони нараховують вони абсолютно не законні, тому не впадайте в відчай, а звертайтесь до спеціаліста.

    Шульга Светлана Леонидовна

    Ви його офіційна дружина, тому без згоди другого із подружжя, кредитні договори не надаються. Із самого початку ці договори укладені з порушенням вимог і є недійсними.

    У Вас двоє дітей і вагітність, отримуєте соціальну допомогу. На соціальні рахунки в банку арешт не накладається.

    Мікрозайми в суди не подають, у них ставки по кредитам незаконні. Вони звертаються до приватних нотаріусів про вчинення виконавчого напису, але цього боятись не потрібно, в суді такий напис оскаржується із за невизначеної суми заборгованості.

    Чоловік взяв кредити не на Вас, а скоріше надав Ваш номер телефону, просто як контактної особи ( не поручителя, там окремий договір).

    Арештувати нерухомість не зможуть, для арешту нерухомості потрібен боржник власник і сума 100 000грн( ст.48 "Про виконавче провадження" і тільки по рішенню суду.

    Колектори іще поза законом, не реагуйте на них і скажіть по телефону, що звернетесь у поліцію за вимагання коштів, рішення суду не має.

    Так, що банкрутство тут не потрібно, з Вас нічого стягнути і кредитні договори без Вашої згоди не дійсні.

    Успіхів Вам.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України