Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 17 марта 2021, вопрос №39706

Виїзд дитини закордон за рішенням органа опіки і піклування

Доброго ранку. Є рішення органа опіки і піклування про можливість виїзду зі мною закордон, терміном до 1 місяця. Що, як я перевищу дозволений термін? Адже по поверненню ніхто не перевіряє дозвіл , звідки на митниці будуть знати, що я маю право виїжджати з дитиною лише на місяць? Чи ця інформація кудись вноситься при виїзді?

Ответы юристов (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрий день, в вашому випадку , ви маєте право на виїзд закордон з дитиною строком до 1 місяця за дозволом органу опіки та піклування. Даний строк встановлений законодавством і тому прикордонна служба чітко буде знати який строк вам наданий.

    При перетинанні кордону з дитиною у вас будуть перевіряти документи, на якій підставі малолітня дитина перетинає кордон( за довіренністю, за рішенням суду та за документами органи опіки та піклування)

    При перетинанні кордону дати коли ви виїхали з дитиною та вїхали до України будуть зафіксовані.

    У разі якщо потрібний більший строк перебування закордоном , то ви маєте право звернутись до органів опіки та піклування з метою надання вам більшого строку .

    Але перевищувати строк що вам наданий не рекомендую.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України