Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 03 апреля 2021, вопрос №40597

Сусід хоче вкрасти мою землю

Добрий день. Біля будинку в кінці города, за час моєї відсутності сусід вирив стави, земля не приватизована, призначена для сільського господарства. Є рішення міської ради, що сусід має закопати стави, але він продовжує копати. Сусід нападає, і погрожує спалити наш будинок, обкрадає, краде огорожі, метал, звертались до поліції ніякого результату. Як нам бути в цій справі.

Ответы юристов (5)

    Тарасюк Віктор  Анатолійович

    Доброго дня! На жаль ситуація у Вас не проста. Найпростіша порада: Чим вищий паркан. тим кращий сусід!!!

    Перше, що Вам варто зробити, це звернутись до поліції відносно погроз та інших протиправних дій сусіда (крадіжки та інше). На кожну погрозу реагуйте письмовим зверненням до поліції. Якщо вже звертались до поліції, контролюйте розгляд ваших звернень. Всі звернення повинні бути в письмовому вигляді.

    Друге - щодо незаконних ставів: якщо земля сусіда що межує з вашою ділянкою передана йому в оренду, всі ваші звернення можуть бути до власника земельної ділянки (міської ради). Ставте питання (письмово) перед міською радою про примусове припинення прав на земельну ділянку (розірвання договору оренди).

    Статтею 143 ЗК України передбачені підстави для примусового припинення прав на земельну ділянку. Зокрема, п. «а» ч. 1 ст. 143 ЗК України передбачено, що примусове припинення прав на земельну ділянку здійснюється у судовому порядку у разі використання земельної ділянки не за цільовим призначення.

    Статтею 144 ЗКУ визначено порядок припинення права користування земельними ділянками, які використовуються з порушенням земельного законодавства. Цією статтею визначена процедура припинення права користування земельними ділянками, які використовуються з порушенням норм земельного законодавства, визначених у ст. 211 ЗКУ, у тому числі й невиконання вимог щодо використання земель не за цільовим призначенням (п. «г» ч. 1 ст. 211 ЗК України).

    Вважаю, що без кваліфікованої допомоги адвоката в цьому питанні не обійтись. Будуть питання звертайтесь.

    Щасти Вам.

    • Андрій Клиент 3 года назад

      Міська рада нам дала право на землю, ми хотіли уже приватизовувати, але через стави не можем.

    Андрій Клиент 3 года назад

    Що нам буде якщо ми самі закопаємо стави, рішення міської ради є.

    Тарасюк Віктор  Анатолійович

    Самим не можна! Ви ж не міська рада. Кому належить земля? Де стави на вашій ділянці?

    хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

    Тарасюк Віктор  Анатолійович

    Доброго дня! Пане Андрію, може я чогось не розумію, розтлумачне: "земля належить нам, від прабабусі"- належить - це власність, спадок, користування. "В кінці города" - це в межах ділянки переданої Вам? Ділянка передавалась? На яких умовах?

    Дуже багато нюансів, які дуже важливі, а ви на них не звертаєте уваги і навіть не квазуєте.

    Для кваліфікованої консультації та правильного вирішення Вашої проблеми рекомендую звернутись особисто телефоном 050-651-57-13


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України