Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Адвокатура, 07 апреля 2021, вопрос №40822

Помощь в разводе и разделе имущества

Здравствуйте. Скоро развожусь. Жена ушла в поисках счастья. Ребёнок живёт со мной, с ней добровольно не разговаривает. Я её подал на алименты, а она на раздел имущества. Дом покойных родителей. Объясните, достанется ли ей что-то?

Ответы юристов (3)

    Фараон Катерина Леонідівна
    Фараон Катерина Леонідівна 3 года назад

    Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Андрій.

    Вам хвилюватись немає чого, якщо будинок перейшов Вам у спадок від батьків.

    Так як, майно, придбане за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування поділу між подружжям не підлягає.

    Успіхів Вам.

    • Андрей Клиент 3 года назад

      а что если нет документов на него(домовой и т.д.)?

      • Фараон Катерина Леонідівна
        Фараон Катерина Леонідівна 3 года назад

        Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

        Общаться в чате

        має бути свідоцтво про прийняття спадщини, тобто будинку. Якщо у Вас такого свідоцтва немає, то Вам потрібно звертатись до нотаріуса про відкриття спадщини, написавши відповідну заяву. Заява пишеться до спливу 6 місяців після смерті батьків. Якщо цей строк пройшов, то потрібно звертатись до суду про поновлення строку прийняття спадщини.

        В будь якому випадку, ви не зможете здійснити поділ подружжя даного будинку, тому що Ви є законним спадкоємцем першої черги, це у разі відсутності заповіту. Навіть якщо Ви ще не прийняли спадщину


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України