Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 13 апреля 2021, вопрос №41052

Що робити коли сусід залякував погрожував розправою мему сину 10-років за те що він обсипав машину пилюкоюсин мій цього не робив .

Як покарати по закону цього сусіда ? який залякував і погрожував вбити мого сина за те що він не робив а саме обсипав машину пилюкою

Ответы юристов (2)

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Рекомендую Вам подать заявление в полицию о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела об угрозе убийством по ст.129 Уголовного кодекса Украины, о чём в полиции Вам должны выдать извлечение из Единого реестра досудебных расследований.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Босак Назар Орестович

    Доброго Вам ранку. Погроза вбивством є окремим злочином, передбаченим Кримінальним кодексом України. Ви маєте право звернутись до поліції та подати письмову заяву.

    Якщо сусід зробив це при інших людях, то Ви маєте право подати до суду позов про захист честі та гідності. Його подають у випадку наклепу-поширення завідомо неправдивих відомостей про особу. Проте в даному випадку є більше резону звернутись до поліції.

    Можете звертатись до мене для надання оплатних правових послуг з цього питання. Я можу, зокрема, написати текст заяви в поліцію чи текст позовної заяви.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України