Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 09 мая 2021, вопрос №42139

Як правильно написати звернення до сільської ради.

Вітаю.
Як правильно написати звернення до сільської ради для отримання інформації про те, чи вільна земельна ділянка, чи можна подавати документи на приватизацію (відповідь від ДГК є)?

Ответы юристов (3)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 2 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Згідно з положеннями статті 122 Земельного кодексу сільські, селищні, міські ради передають земельні ділянки у власність або у користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб.

    Інформація про земельні ділянки, які не надані у користування, що можуть бути використані під забудову, та про наявність обмежень і обтяжень земельних ділянок, містобудівні умови та обмеження має міститись в містобудівному і державному земельному кадастрах.

    До моменту внесення відповідної інформації до кадастрів виконавчий орган сільської, селищної, міської ради, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації або відповідний місцевий орган виконавчої влади зобов'язані надавати за запитами фізичних та юридичних осіб письмову інформацію про наявність таких земельних ділянок.

    На сьогодні Державний земельний кадастр містить інформацію про сформовані та зареєстровані земельні ділянки, відомості про які внесено на підставі відповідної документації із землеустрою. Однак відомості про несформовані земельні ділянки у Державному земельному кадастрі відсутні.В зв'язку з цим, інформацію про наявність вільних земельних ділянок комунальної власності надають відповідні ради.

    Поскольку вышеуказанная информация является общедоступной - она может быть получена в соответствии с нормами Закона Украины " О доступе к публичной информации".

    Пишите заявление в произвольной форме, формируйте интересующий Вас вопрос, ссылайтесь на вышеуказанный закон, прикладывайте копию информации ДЗК (для идентификации интересующего Вас объекта), подавайте заявление.

    Удачи Вам, с уважением, адвокат Татьяна Власенко

    • Олександр Клиент 2 года назад

      Добрий день.

      Дякую.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 2 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Буду благодарна за отзыв о качестве консультации на данном сайте.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України