Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Нотариат, 10 мая 2021, вопрос №42168

Хочувступити в спадок

Я поховав двоюредного брата і хочу вступити в спадок але в його е рідний брат який до його життя не мав відношення. І я хочу успадкувати земельну ділянку але там дві земельних ділянки на один кадастровий номер.Підскажіть чи можу я його успадкувати?

Ответы юристов (1)

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня, Сергію.

    Ви відноситеся до третьої черги спадкоємців, а рідний брат Вашого брата - до другої. Тобто, якщо він претендує на спадщину після брата, Ви не зможете успадкувати майно після смерті брата, якщо тільки він не допустить Вас до спадкування ( це робиться відповідною заявою нотаріусу). При цьому Ви, як особа, яка здійснила витрати на поховання, маєте право на відшкодування цих коштів з боку спадкоємців.

    Якщо рідний брат Вашого брата не претендує на спадок, не був зареєстрований з братом на день смерті останнього за однією адресою, і якщо у померлого брата відсутні інші родичі - спадкоємці першої (дружина, діти, батьки), другої черги ( рідні брати та сестри, дід та бабка з обох сторін), рекомендую Вам звернутися з письмовою заявою до нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини, про вступ у спадщину. Така заява подається протягом 6 місяців з дня смерті. Якщо більше ніхто із спадкоємців більш ранніх черг не подасть заяви про вступ у спадщину - Ви цілком можете успадкувати земельну ділянку.

    Щодо земельних ділянок - одній земельній ділянці присвоюється один кадастровий номер. Можливо, вона утворилася шляхом об'єднання кількох ділянок у минулому, але якщо зараз номер один, відповідно й земельна ділянка також одна.

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України