Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Земельне право, 13 травня 2021, питання №42285

Які документи потрібні для переоформлення земельного паю?

Доброго дня. Які документи потрібні, щоб переоформити земельний пай з покійного брата на сестру (є ще одна сестра, чи потрібна її відмова?).

Відповіді юристів (2)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 роки тому

    Адвокат, м. Дніпро, 25 років досвіду

    Добрый день!

    Все изложенные Вами вопросы решаются в рамках наследственной процедуры нотариусом, у которого находится "спадкова справа" - обратитесь к нотариусу и он с учетом Вашей индивидуальной ситуации даст перечень необходимых документов и предложит варианты разрешения ситуации.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 3 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Доброго дня, Юліє!

    Рідні сестри та брати є спадоємцями другої черги спадкування. Спочатку спадкують спадкоємці першої черги ( батьки, діти, дружина). Для того щоб успадкувати за братом необхідно або мати заповіт на ім'я сестри, або щоб ніхто із спадоємців першої черги не вступив у спадщину ( відмова від спадщини або відсутність таких спадкоємців). Відмова іншої сестри потрібна лише у разі, якщо вона була зареєстрована з померлим за однією адресою на день його смерті. В іншому випадку - відмова не потрібна.

    Якщо спадкоємці першої черги відсутні, відсутній заповіт, Вам необхідно у строк 6 місяців з дня смерті звернутися до нотаріальної контори із заявою про вступ у спадщину. Знадобится: оригінал правовстановлюючого документу на землю ( сертифікат або державний акт, свідоцтво тощо), Ваші паспортні документи, свідоцтво про смерть брата, довідка про склад його родини на день його смерті, документи, що підтверджують родинні відносини ( свідоцтва про народження Ваше, брата, Ваших з братом батьків, документи про зміну прізвищ тощо).

    Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України