Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Земельне право, 17 травня 2021, питання №42448

Как можно переоформить земельный участок?

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста возможно ли оформить земельный пай на внука,если уже написано завещание на дочь и сына?

Відповіді юристів (3)

    Юрій
    Юрій 3 роки тому

    Юрист, м. Київ, 6 років досвіду

    Доброго дня!

    Так, можливо.

    Одним із способів оформлення права на спадкове майно до моменту відкриття спадщини (настання смерті спадкодавця) є:

    1. Складання нового заповіту, відповідно до якого право на земельну ділянку набуває внук (після прийняття спадщини);

    2. Набуття внуком права на землю на договірних підставах. В такому випадку, між спадкодавцем та внуком має бути оформлений договір купівлі-продажу, дарування, довічного утримання або будь-який інший договір, на підставі якого виникають право власності або користування щодо нерухомого майна.

    Однак, звертаю Вашу увагу, що договір має бути нотаріально посвідчений, а право на земельну ділянку - зареєстроване в порядку, що встановлений Законом про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Лише після державної реєстрації права на земельну ділянку внук набуде її у власність або в користування (залежно від змісту домовленості). Разом з тим, спадкоємці за заповітом не зможуть успадкувати майно, визначене в ньому, оскільки ще за час життя спадкоємець втратить права на майно.

    У разі, якщо відсутній достатній обсяг юридичних знань, рекомендую звернутись до фахівця у галузі права для отримання необхідних консультацій.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 25 років досвіду

    Как можно переоформить земельный участок?

    Здравствуйте! Подскажите пожалуйста возможно ли оформить земельный пай на внука,если уже написано завещание на дочь и сына?

    Ххххххххххххххх

    Добрый день!

    Напишите новое завещание. Оптимально это оформить у того нотариуса, у которого писали предыдущее завещание.

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 3 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Добрый день!

    До открытия рынка земли ( 01.07.2021 г.) земли сельскохозяйственного назначения запрещено дарить/продавать/отчуждать каким/либо способом.

    Т.е. если дорого время, оптимальным будет вариант оформления нового завещания на внука, оно отменит предыдущее завещание. Если время терпит - после 01.07.2021 г., если рынок земли откроется, сможете подарить или продать внуку землю.

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України