Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 09 июня 2021, вопрос №43482

Декретна відпустка раніше терміну

Доброго дня,при яких умовах можна піти в декретну відпустку на роботі з перших місяців вагітності?
Працюю в нічні зміни, на доїзд і саму роботу іде близько 17 годин, залежності від об'єкта, робота не легка , постійно в русі,важкі коробки і т.д.

Ответы юристов (1)

    Фараон Катерина Леонідівна
    Фараон Катерина Леонідівна 2 года назад

    Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

    Доброго дня, Аліна.

    За трудовим законодавством жінок, забороняється залучати на важких роботах і на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці, а також на підземних роботах, крім деяких підземних робіт (нефізичних робіт або робіт по санітарному та побутовому обслуговуванню). Забороняється також залучення жінок до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

    Перелік важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок, а також граничні норми підіймання і переміщення важких речей жінками затверджуються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони праці. (стаття 174 Кодексу законів про працю).

    А вагітних жінок тим більше. Не допускається залучення до робіт у нічний час, до надурочних робіт і робіт у вихідні дні і направлення у відрядження вагітних жінок і жінок, що мають дітей віком до трьох років(стаття 176 Кодексу законів про працю).

    Спочатку Вам потрібно поспілкуватись на рахунок вашої роботи із Вашим лікарем, після цього він дає медичний висновок, з яким Вам потрібно буде звернутись до керівництва про переведення Вас на іншу посаду із виконанням легшої роботи.

    Готова відповісти на додаткові запитання.

    Щасти Вам.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України