Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

30 июня 2021, вопрос №44257

исполнительная служба решено стягивать долг финпроммаркет

моей девушке пришло уведомление что исполнительной службой решено стягивать долг компании финпроммаркет ..она говорит что не брала никаких кредитов никогда!это счет зарплата и детские начисления.извините но как нам нужно поступить правильно?и куда обращатся ?спасибо

Ответы юристов (1)

    Приземный Сергей Сергеевич
    Приземный Сергей Сергеевич 2 года назад

    Адвокат, г. Николаев, 4 года опыта

    Здравствуйте. Для начало Вашей девушке необходимо подать заявление в исполнительную службу на ознакомление с материалами исполнительного производства. Что бы снять арест хотя бы со счета куда поступают выплаты на ребенка, нужно обратиться в Управление социальных выплат, что бы они предоставили Вашей девушке справку, что именно на этот расчетный счет осуществляются выплаты. После получения такой справки ей нужно будет подать заявление на имя начальника исполнительной службы, что бы исполнитель снял арест с данного счета. Згідно пунктів 5, 6, 10 ч. 1 ст. 73 Закону України «Про виконавче провадження» стягнення не може бути звернено на такі виплати: одноразову допомогу у зв’язку з народженням дитини, допомогу особам, зайнятим доглядом трьох і більше дітей віком до 16 років, по догляду за дитиною з інвалідністю, по тимчасовій непрацездатності у зв’язку з доглядом за хворою дитиною, а також на іншу допомогу на дітей, передбачену законом.

    Відповідно до частини 2 статті 59 Закону України «Про виконавче провадження» виконавець зобов’язаний зняти арешт з коштів на рахунку боржника не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від банку документів, які підтверджують, що на кошти, які знаходяться на рахунку, заборонено звертати стягнення згідно із цим Законом, а також у випадку, передбаченому пунктом 10 частини першої статті 34 цього Закону.

    Згідно ч. 3 ст. 59 Закону України «Про виконавче провадження» у разі виявлення порушення порядку накладення арешту, встановленого цим Законом, арешт з майна боржника знімається згідно з постановою начальника відповідного відділу державної виконавчої служби, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець.

    Приписами ч. 4 ст. 59 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що підставами для зняття виконавцем арешту з усього майна (коштів) боржника або його частини є: отримання виконавцем документального підтвердження, що рахунок боржника має спеціальний режим використання та/або звернення стягнення на такі кошти.

    После ознакомления с материалами исполнительного производства, вы узнаете на каком основание проводится удержание. Возможно исполнительное производство открыто на основание исполнительной надписи нотариуса, которую можно обжаловать через суд. Кроме того, если она действительно не брала микрозаймы или кредиты, нужно обратиться в полицию с заявлением.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України