Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 04 июля 2021, вопрос №44462

Как собрать Пенсионный стаж для получения пенсии?

Нет всех записей в трудовой книжке как
собрать весь стаж при СССР и до
последне й работы?

Ответы юристов (2)

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрый день!

    Архивные справки, запросы делали? Это также идет в обоснование.

    Если и это не получается- то остается инстанция суда, но даже к ней я бы советовал идти в последнюю очередь.

    Части периодов может и ПФУ с запросами помочь.

    Набирайте, если остались вопросы, оставляя на меня лид на сайте.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 2 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Для подтверждения стажа Вы можете обращаться либо непосредственно на предприятия, на которых Вы работали (если они существуют) либо в архивные организации по месту нахождения данных организаций.

    В случае необходимости подготовки запросов в архивы - обращайтесь.

    Кроме того, периоды работы могут быть подтверждены свидетелями (сотрудниками) и иными способами ( ПОРЯДОК підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній):

    1. Основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка.

    За відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній трудовий стаж встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами.

    2. У разі коли документи про трудовий стаж не збереглися, підтвердження трудового стажу здійснюється органами Пенсійного фонду на підставі показань свідків.

    Документи, що підтверджують трудовий стаж

    За відсутності трудової книжки, а також у тих випадках, коли в трудовій книжці відсутні необхідні записи або містяться неправильні чи неточні записи про періоди роботи, для підтвердження трудового стажу приймаються дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, довідки, виписки із наказів, особові рахунки і відомості на видачу заробітної плати, посвідчення, характеристики, письмові трудові договори і угоди з відмітками про їх виконання та інші документи, які містять відомості про періоди роботи.

    За відсутності зазначених у цьому пункті документів для підтвердження трудового стажу приймаються членські квитки профспілок. При цьому підтверджуються періоди роботи лише за той час, за який є відмітки про сплату членських внесків.

    С полным текстом указанного Порядка Вы можете ознакомиться по следующей ссылке https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/637-93-%D0%BF#...

    В случае необходимости дополнительной консультации либо подготовки документов- обращайтесь.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України