Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Судебная практика, 14 июля 2021, вопрос №45033

Розподіл судових витрат при фактичному виконанні позовних вимог до винесення судового рішення

Якщо ЖЕК подав до суду і вимагає стягнути з мене гроші за послуги. Я плачу цю суму під час розгляду і до винесення судом рішеня. Фактично мирової угоди не укладалося и суд не задовільняє вимоги позивача. Чи буде суд в цьому випадку стягувати з мене судовий збір, який заплатив ЖЕК? В загальному випадку як відбувается стягування судових витрат у таких випадках?

Ответы юристов (1)

    Висоцька Вікторія Валеріївна

    судові витрати, пов’язані з розглядом справи, покладаються:1) у разі задоволення позову - на відповідача; 2) у разі відмови в позові - на позивача; 3) у разі часткового задоволення позову - на обидві сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

    У вашому випадку, якщо позивач подасть заяву про залишення позовної заяви без розгляду та повернення судового збору в зв"язку з добровільною оплатою Вами боргу, тоді Ви не будете сплачувати суд. збір. Якщо ж ні, тоді за рішенням Суду пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог, це якщо ви за Законом не звільняєтесь від сплати судового збору.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України