Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 21 июля 2021, вопрос №45481

Чи орендодавець в подальшому може забрати собі пай ?

Доброго дня!Дайте будь ласка відповідь на ось таке запитання: Мені земельний пай дістався у спадок від бабусі, я його оформила за власні кошти та віддала в оренду господарству,в якому бабуся здавала в оренду паї, але орендодавець пропонує мені відшкодувати кошти за переоформлення паю,чи можна їх брати,чи орендодавець в подальшому може забрати собі пай адже він фактично дав гроші на переоформлення?Дякую за відповідь.

Ответы юристов (1)

    Рочняк  Татьяна Сергеевна
    Общаться в чате Рочняк Татьяна Сергеевна 2 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Ірина!

    Наскільки я розумію, наразі саме Ви є власницею паю, тому, за законом, Ви є Орендодавцем, а господарство, яке ним користується на правах оренди - Орендар.

    Перехід права власності на пай від одного власника до іншого має бути оформлений відповідним договором купівлі-продажу, який підлягає нотаріальному посвідченню, а також інформація про зміну власника підлягає відображенню в Єдиному Реєстрі.

    Тому, звичайно ж, лише передача Вам коштів без вчинення вищезазначених дій не може потягнути перехід права власності до Орендаря. Однак, Орендар, користуючись вашою земельною ділянкою, повинен сплачувати Вам орендну плату, а тому Ви вправі вимагати від нього сплати коштів у розмірі та на умовах, передбаченим договором оренди.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України