Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 17 августа 2021, вопрос №47161

Чи можна претендувати на виплату за користування землею померлої ?

Моя бабуся була власником земельної ділянки,яку здавала в оренду.16 років тому вона померла,а орендарі користувалися землею . Цьогоріч я оформила її земельну ділянку на себе і теж хочу здати в оренду.Чи можу я претендувати на якусь компенсацію за 16 років,що орендарі користувалися землею безкоштовно? Дякую.

Ответы юристов (3)

    Танача Юлія  Антонівна

    Доброго дня, Ірино!Потрібно розуміти, на якій підставі орендар користувався землею. Якщо бабуся за життя уклала з ним договір оренди і він діяв весь цей час - так, безумовно, Ви, як новий власник землі маєте право на оренду плату.

    Якщо договору не було - ситуація майже патова. Потрібно домовлятися з орендарем за компенсацію щодо минулих років. Нажаль, довести використання землі без договору іншими особами дуже і дуже складно. Це ймовірно лише тоді, коли землекористувач самостійно це визнає.

    Успіхів Вам!

    Ірина Клиент 2 года назад

    Ні договір оренди діяв лише 5 років.Після його завершення орендарі користувалися землею без договору.Тепер я хочу заключити договір про оренду.Я можу вимагати від них компетенцію ?

    Танача Юлія  Антонівна

    Потрібно ознайомитися з умовами договору, подивитися, чи не подовжили вони ( орендарі) його дію після закінчення тощо. Такі випадки непоодинокі, нажаль, подовжують договори навіть після смерті власників землі. Вирішувати питання, чи є підстави вимагати компенсацію слід після детального аналізу ситуації, що склалася саме у Вас.

    Можу допомогти з аналізом ситуації, на індивідуальній консультації. Мої контакти зазначено в профілі, також можете скористатися зеленою кнопкою "Звернутися" під моїм ім'ям.

    Гарного дня!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України