Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 25 августа 2021, вопрос №47596 100₴

Сколько нужно ждать дней после решения суда чтобы получить исполнительный лист

Подала на алименты. Получила УХВАЛУ суда . Скажите сколько дней после получения решения суда нужно ждать чтобы получить исполнительный лист.

Ответы юристов (10)

    Рибінцев Сергій Сергійович

    Добрый день, Юлия!

    А что написано в тексте Ухвалы, которую вы получили?

    Вы должны были решение/постанову получить. После пишется заявление на получения исполнительного листа. И в целом с даты сдачи заявления в кратчайшие сроки вам его выдают, здесь уже как помощник судьи справится с подписями и печатями.

    Но сейчас я бы акцентировал внимание на тексте вашей ухвалы. О чем она?

    Набирайте, через контакты на сайте.

    Каландирець Артем Віталійович
    30%

    Добрый день!

    Согласно ч. 1 ст. 354 Гражданского процессуального кодекса Украины, апелляционная жалоба на ухвалу суда подается в течении 15-ти дней с момента оглашения.

    Частью 2 ст. 354 Гражданского процессуального кодекса Украины, участник дела, которому полное решение или постановление суда не были вручены в день его (ее) провозглашения или составления, имеет право на восстановленных пропущенного строку на апелляционное обжалование на постановление суда - если апелляционная жалоба подана в течение пятнадцати дней со дня вручения ему соответствующей решение суда.

    Исходя из вышеуказанного исполнительный лист Вы сможете получить через 15-ть дней с дня вручения второй стороне ухвалы суда, при условии что не будет подана апелляционная жалоба.

    Карпенко Андрей Владимирович
    45%

    Добрый день!

    Статья 3 Закона Украины «Про исполнительное производство» (далее – Закон) говорит, что одним из оснований для принудительного исполнения решения суда и как следствие открытие исполнительного производства, является наличие исполнительного листа (судебного приказа).

    Для получения исполнительного листа истец, лицо в пользу которого принято решение, подаёт в суд рассматривавший дело заявление про выдачу исполнительного листа. Заявление можно подать сразу, после вступления решения суда в законную силу.

    Далее, в срок действия исполнительного листа (указывается в листе), исполнительный лист необходимо вместе с заявлением об открытии исполнительного производства подать (отправить почтой) для исполнения в государственную исполнительную службу или частному исполнителю для дальнейшего открытия исполнительного производства и исполнения согласно ст.24 Закона.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго дня!

    Спочатку потрібно, аби рішення суду (на Вашу користь) набрало законної сили.

    Стаття 273. Набрання рішенням суду законної сили

    1. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

    Строк для подання апельційної скарги - 30 днів.

    Коли рішення набирає законної сили, ви звертаєтесь до цього ж суду із заявою про видачу виконавчого документа!

    Савоста   Ірина   Михайлівна

    Доброго ранку. Якщо Ви подали до суду позовну заяву про стягнення аліментів, то спочатку суддя виносить ухвалу суду про прийняття Вашої позовної заяви та призачає справу до розгляду. Якщо так , то в ухвалі суду повинна бути дата слухання справи. Швидкість та оперативність розгляду та ухвалення рішення суду залежить від декілька факторів: чи отримав відповідач ( батько дитини) копію позовної заяви та повернулось до суду повідомлення про отримання ним судових документів; чи згоден він на стягнення аліментів, можливо буде залежати від того чи є це частка від хододу чи тверда сума. Якщо Ви просили стягнути аліменти в частці від його доходу ( наприклад 1/4 на одну дитину), то це передбачений законом мінімум на одну дитину і не важливо згоден він сплачувати аліменти. Якщо Ви просили стягнути аліменти у твердій гроовій сумі і він не згоден, то можливо за одне судове засідання справа може не розглянутись. Тобто все залежить від обставин у справі і їх потрібно знати для детальної консультації. Крім того, строк розгляду буде залежати від навантаження на суддю в даному суді Після проголошення рішення, стягнення аліментів в межах одного місяця підлягає негайному виконанню, а рішення набирає чинності через один місяць ( 30 днів). Тобто за виконавчим листом про стягнення платежів за один місяць Ви можете звернутися відразу після рішення та отримати виконавчий лист, а подальше виконання рішення можливе через 30 днів. Якщо відповідач не подасть апеляцію, то через 30 днів Ви маєте право отримати виконавчий лист та подати його для примусового виконання. Якщо Ви подавали до суду заяву про стягнення аіментів на підставі судового наказу, то тут діє спрощена процедура. Якщо у цьому випадку надійшла ухвала, то можливо це ухвала про відмову у видачі судового наказу.

    Гончаренко Константин

    Добрый день!

    Сообщаю следующее:

    Исполнительный лист Вы сможете получить через 15-ть дней со дня вручения второй стороне по делу ухвалы суда, при условии что не будет подана апелляционная жалоба.(Согласно ч.2 ст. 354 ЦПК Украины.)

    В канцелярии суда или почтой.

    В тексте ухвалы это должно быть указано.

    С уважением,

    Константин Гончаренко

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Щодо вашого питання

    По перше у Вас має бути судове Рішення, саме рішення а не ухвала про стягнення коштів.

    Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не було скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

    В ідеалі судове рішення виконується добровільно. Якщо ж відповідач (боржник) добровільно не виконує рішення суду у цивільній справі, що набрало законної сили або підлягає негайному виконанню, рішення суду можна виконати примусово. Для того, щоб виконати рішення суду у примусовому порядку, Вам потрібно: Звернутися до суду першої інстанції, який виніс рішення, з заявою про видачу виконавчого листа.

    У заяві слід зазначити таке:− відомості про цивільну справу: дані про позивача, відповідача, номер справи;− вимогу до суду видати виконавчий лист;− підпис особи, яка подає заяву, та дату.

    Отримати у суді виконавчий лист Подати до відповідного органу державної виконавчої служби України заяву про відкриття виконавчого провадження - примусове виконання рішення, додавши до цієї заяви оригінал виконавчого листа.

    За загальним правилом заяву про примусове виконання рішення з виконавчим листом слід подавати до районного або міського відділу державної виконавчої служби за місцем проживання (знаходження) боржника, тобто відповідача по справі

    Рішення суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, яку вже можете подавати 10 днів з дня проголошення рішення.

    Успіхів

    Костромина Виктория
    25%

    как Вы подавали на алименты? Заяву на выдачу судебного приказа или иск на взыскание алиментов ?

    Если приказ - то сразу можете идти забирать.

    Если иск - то должно быть решение суда на взыскание алиментов , а не ухвала . И решение набирает законной сили через 30 дней.

    Будут дополнительные вопросы- обращайтесь через сайт.

    С уважением Виктория Костромина

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий день, Юлія!

    За загальним правилом відповідно до ч. 2 ст. 368 ЦПК за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, видається один виконавчий лист.

    Видати повинні в день набрання законної сили рішенням суду, але на практиці такий строк может бути на протязі 1-ты днів, після набрання законної сили рішенням суду.

    Всього доброго, успіхів Вам!

    Токмач Галина Николаевна

    Здравствуйте, Юлия. Обычно, если всё гладко, суд выдает не ухвалу, а судовий наказ Або ж рішення суду з виконавчим листом.

    Судебный же приказ сам по себе является исполнительным листом. Скорее всего, там нужно что-то переделывать либо это ухвала об открытии судебного производства.

    Если нужна будет помощь, обращайтесь ко мне в платном формате


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України