Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 15 сентября 2021, вопрос №48882

Розлучення через угоду у нотаріуса

Я місяць тому подала заяву на розлучення до суду, так як у нас неповнолітня дитина. Чоловік сьогодні поїхав у суд, йому там сказали якщо ми не хочемо чекати - можна піти до нотаріуса, написати угоду з двох сторін, що ми не проти розлучення, і через РАЦС нас розлучать за 2 тижні.
Чи таке можливо?

Ответы юристов (1)

    Петренко Евгений
    Петренко Евгений 2 года назад

    Юрист, г. Харьков, 8 лет опыта

    Доброго дня, ні Вас обманули. Ви можете укласти у нотаріуса договір про утримання дитини і потім подати спільну заяву ДО СУДУ, а не до РАЦС.

    Наразі Вашому чоловіку потрібно надати суду відзив на позов, де вказати, що він не заперечує проти розлучення. Суд має розглянути справу протягом 30 днів з дати відкриття провадження, може це робити навіть без виклику сторін.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України