Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 24 сентября 2021, вопрос №49423

Можно ли подарить землю другим людям,если на этой земле построен дом.

Мама сделала дарственную на дом человеку,а земля приватизирована на нее.Сейчас она в больнице и врачи уговорили ее, что бы она переписала землю на них.Может она это сделать без согласия сына или нет,так как на этой земле построен дом и на этот дом дарственная от нее.

Ответы юристов (2)

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Добрий вечір. На практиці трохи поширені ситуації, коли власником земельної ділянки є одна людина, а власником будинку на ній-інша людина. Тому вона може відчужити на користь медиків ділянку.

    Ви можете звертатися до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього питання. Я можу, зокрема, надати Вам детальну (розгорнуту) консультацію.

    Бабич Володимир Анатолійович
    Бабич Володимир Анатолійович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 16 лет опыта

    Доброго дня!

    Будинок не можна подарувати без земельної ділянки, на якій він розташований.

    Проте, якщо у договорі дарування не врегульовано питання щодо земельної ділянки, до набувача будинку переходить право власності на ту частину земельної ділянки, яка зайнята житловим будинком та на частину земельної ділянки, яка є необхідною для його обслуговування.

    Проте, переоформити земельну ділянку можуть і без відома власника будинку, і тоді необхідно буде вирішувати цю проблему в судовому порядку.

    Якщо необхідна більш детальна консультація зверніться через профіль (під моїм іменем є зелена кнопка "звернутися").


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України