Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 25 октября 2021, вопрос №50230

Как юридически "запугать" парня, если он не хочет расставаться и выезжать из мой квартиры по человечески

Здравствуйте. У меня сложная ситуация. Не у меня а у подруги. Он манипулянт, тиран и психологический вампир, она же слабая овечка.... На каждый разговор о расставании затевает разговоры на несколько часов, с мольбами, уговорами и обещаниями, лишь бы не расставаться. Ещё важный момент на его счёт, он использует ее доброту в своих финансовых целях, вечно просит ее оформить на нее кредиты, и она их выплачивает, живёт у нее, свой бизнес оформил на нее, потому что у него проблемы с налоговой, имеет парочку судебных дел связанных с вождением и по поводу его бизнеса.
Так вот, он не понимает человечески и не хочет расставаться мирно, а по другому она боиться. Каким образом можно на него надавить чтобы он наконец то ушел?

Ответы юристов (2)

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Якщо за документами Ви є власником квартири та знаєте місцезнаходження її (адресу), то Вам необхідно викликати дільничного працівника поліції та разом з ним прийти до квартири з правовстановлюючими документами на неї та на правах власника заявити орендарям про виселення.

    Всі інші питання щодо податкової не мають юридичного сенсу, адже зрозуміло, що підтвердження документального про оплату за проживання у орендарів не з явиться , власне, як і самого договору, а все про , що вони домовлялися з Вашою мамою є лише слова - жодного юридичного факту. Відмова покинути приміщення означатиме незаконне захоплення приватної власності без згоди власника , тут Вам допоможе дільничний.

    Суд проти Вас не має сенсу, адже для суду необхідні належним чином оформлені докази про порушення тих чи інших прав.

    Особисто можна прийти за адресою та виселити їх у поза робочий час коли орендарі будуть на території помешкання.

    Відповідно до ч. 1 ст. 317 ЦК до правомочностей власника належать права володіння, користування та розпорядження своїм майном.

    Під правомочністю володіння розуміється передбачена законом (тобто юридично забезпечена) можливість мати (утримувати) у себе певне майно (фактично панувати над ним, зараховувати на свій баланс тощо).

    Правомочності користування означають передбачену законом можливість використовувати, експлуатувати майно, отримувати від нього корисні властивості, його споживання.

    Правомочності розпорядження означають юридично забезпечену можливість визначення і вирішення юридичної долі майна шляхом зміни його належності, стану або призначення (відчуження за договором, передача у спадщину, знищення, переробка тощо).

    У сукупності ці правомочності охоплюють усі надані власнику можливості. Причому інколи всі разом або окремі з них можуть належати не власнику, а іншому володільцю майна, наприклад довірчому власнику майна, орендарю тощо. На відміну від прав власника правомочності іншого законного володільця, навіть зі схожими правомочностями власника, не тільки не виключають прав самого власника на це майно, а і, зазвичай, виникають з волі останнього і в передбачених ним межах, наприклад, договір найму, договір управління майном.

    Згідно з нормою ст. 319 ЦК власник володіє, користується і розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Він сам вирішує, що робити зі своїм майном, керуючись винятково власними інтересами, здійснюючи щодо цього майна будь-які дії, котрі, однак, не повинні суперечити закону та порушувати права інших осіб та інтереси суспільства. Діяльність власника може бути обмежена чи припинена, або власник може бути зобов'язаний допустити до користування його майном інших осіб лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Якщо Ваша подруга є власником квартири, в якій проживає її співжитель, то лише вона має вирішувати можливість його проживання там. Щоправда він, напевне, проживає там не зареєстрований (не прописаний). Ви можете пропонувати їй не оформлювати на її ім'я кредити, бо в МФО можуть набігти великі відсотки. Не можна втручатись в особисте життя інших людей. Якщо б у Вас були конкретні дані про вчинення ним правопорушень, то його можна було б обвинувачувати в них.

    Ви можете звертатися до мене з цим та іншими питаннями для надання різних додаткових юридичних послуг.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України