Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 05 ноября 2021, вопрос №50872

Визы и пересечение границы.

Есть ли какая либо уголовное или административное наказание или ответственность если гражданин Украины выехал законно в Европу, проживал нелегально в других странах и вернулся назад в Украину?

Ответы юристов (1)

    Лунина Елена Васильевна

    Доброго дня!

    Відповідно до частини 3 статті 3 Кримінального кодексу України - кримінальна протиправність діяння, а також його караність та інші кримінально-правові наслідки визначаються тільки цим Кодексом.

    Аналогічно і у справах про адміністративні правопорушення, особу може бути піддано адміністративній відповідальності лише за правопорушення, які передбачені КУпАП та іншими законами.

    У зв'язку з тим, що чинне законодавство України не передбачає відповідальності за Ваши дії - Вас не буде притягнуто до відповідальності. Окрім, як якщо Ви своїми діями порушули законодавство інших країн.

    І цьому випадку потрібно дивитися на закондавство тієї країни та наявність договорів про видачу (екстрадицію) правопорушника. Хоча, скоріш за все такі види правопорушень будуть дрібними і до Вас не буде застосовано відповідальність.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України