Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 08 ноября 2021, вопрос №50991

Буллінг – чи можу понести покарання?

Доброї ночі, сьогодні вечором в мене виникла словесна перепалка в соціальній мережі «Instagram” з неповнолітньою дівчиною. На момент переписки я був в стані алкогольного оп’яніння та під час діалогу вживав багато ненормативної лексики та різними способами ображав дівчину. Дівчина в свою чергу сказала, що в спокої це не залишить та про все розповість свому батькові який працює в поліції.
Далі вона відправила наступне повідомлення яке прикріплене в вигляді фото. Питання – чи можна за цей вчинок притянути до адміністративної відповідальності і які можуть бути наслідки? Я є повнолітньою особою.

Ответы юристов (2)

    Ярмоленко Сергій Валерійович
    Ярмоленко Сергій Валерійович 2 года назад

    Адвокат, г. Винница, 2 года опыта

    Доброго дня, Єгор!

    Булінг стосується виключно учасників навчального процесу, тому ваш випадок наврядчи може потрапити під цю статтю (ст 173-4. Булінг (цькування) учасника освітнього процесу).

    Якби дівчина звернулась до поліції про образу та нецензурну лайку, то можливо було б (в залежності від характеру образ) говорити про адмінвідповідальність (дрібне хуліганство), але вона очевидно обрала інший шлях.

    Якщо у вашого знайомого дійсно виникнуть проблеми з поліцією, цей скріншот буде для нього корисний.

    Бажаю успіху!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 2 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    До вызова в полицию, вести речь можно только о запугивании и психологическом воздействии.

    Исходя из информации, то уголовная ответственность не грозит, административная - в зависимости от содержания текста.

    Всего доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України