Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 10 листопада 2021, питання №51163

не приписали дитину. Хто мав повідомити і який штраф

Мама самотня. Тому не знала,що необхідна прописка і ніхто не сказав. Хто мав повідомити? Дитині 6 місяців. Тепер вона хоче здати довідки на отримання допомоги. І тільки тепер їй сказали ,що в селі не знають,що вона має дитину і запитали,де приписана. Відповідно вона і взнала,що треба приписати. Свідоцтво про народження оформляла в місті,а не в селі, де проживає.

Відповіді юристів (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Дубовенко Володимир Володимирович 2 роки тому

    Юрист, м. Миколаїв, 5 років досвіду

    Вітаю, пані Наталіє!

    Відповідно до пункту 5 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів Українивід 2 березня 2016 р. № 207, батьки або інші законні представники зобов’язані зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження.

    Відповідно до ч.2 ст.212-1 КУпАП України несвоєчасна без поважної причини реєстрація батьками народження дитини в державних органах реєстрації актів цивільного стану - тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Для реєстрації новонародженої дитини слід звернутися органу реєстрації або центру надання адміністративних послуг з заявою про реєстрацію та пакетом документів (паспорт матері, свідоцтво про народження дитини, квитанція про сплату адмін.збору). Для уточнення інформації щодо документів, які необхідно долучити до заяви, та ставки адмін.збору слід краще звернутися безпосередньо до органу реєстрації або центру надання адміністративних послуг.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України