Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

15 листопада 2021, питання №51478

Востановить ИНН что нужно делать

потеря ИНН и паспорта, что нужно чтобі восстановить? Свидетельсвто о рождение есть.
что нужно делать в етой ситуации?

Відповіді юристів (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Доброго вечора!

    Про втрату паспорта, у першу чергу, потрібно негайно повідомити найближчий підрозділ Міграційної служби, а в разі викрадення – також орган національної поліції, що унеможливить шахрайські дії із його використанням.

    Зверніть увагу, що у разі втрати документа на час дії карантину, Ви маєте право звернутися для оформлення нового ID-паспорта до будь-якого підрозділу Міграційної служби, незалежно від місця реєстрації*.

    Перелік усіх підрозділів УДМС в Запорізькій області за посиланням.

    Основні документи, які необхідно подати до Міграційної служби:

    • заяву про втрату паспорта;
    • витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань (якщо він був викрадений);
    • документ, що підтверджує сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;
    • довідку органу реєстрації встановленого зразка про місце проживання.

    Для відновлення паспорта можуть знадобитися і додаткові документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія паспорта (за наявності таких документів):

    • довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або повідомлення про відмову від його прийняття;
    • якщо є неповнолітні діти, то свідоцтва про їх народження;
    • свідоцтво про шлюб або про розірвання шлюбу;
    • якщо людина бездомна, то у неї має бути посвідчення про взяття на облік; у внутрішньо переміщених осіб має бути довідка про взяття на облік тощо.

    Відновлення паспорта триває з дня оформлення нового документа та складає до 20 робочих днів, вартість 345 грн. та до 10 робочих днів - 471 грн.

    Після отримання паспорта, для відновлення ІПН, необхідно звернутися особисто до податкової Вашого населеного пункту і написати заяву, адже новий ІПН податкова видає тільки на підставі написаної Вами заяви. Після всіх виконаних необхідних процедур, протягом 7 робочих днів видається нова довідка платника податків.

    Що стосується документів, Вам необхідно буде надати:

    1. Заяву, написану від руки, в якій йдеться про втрату або пошкодження Вашого ідентифікаційного коду.
    2. Ксерокопія декількох сторінок Вашого паспорта (ПІБ, дата народження і місце прописки).
    3. Квитанція, в якій зазначено, що Ви оплатили державне мито за видачу довідки вдруге

    Успіхів!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України