Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 20 ноября 2021, вопрос №51812

хочу написати заяву скаргу на лікаря та лікарню який не вчасно надав медичну допомогу в результаті якої померла людина

9 Листопада в лікарню в м. Моршин потрапив мій дідусь, з загостренням, хвороба - цероз печінки, щодня від приписаних ліків ставало гірше, почали погано працювати нирки, появилось здуття, від чого лікар порадив випити панкреатин і вугілля, 12 листопада о 5.00 год. ранку, дідусеві стало гірше, впав в кому, пацієнт який був з дідусем в палаті намагався покликати на допомогу, та нікого на місці не було по цілому корпусі, в жодному кабінеті, і тільки о 8.00 з‘явилась медсестра і почала ставити капельниці, на той момент дідусь був без свідомості, тільки по приїзду родичів головний лікар і лікар який вів дідуся почали думати як потрапити в районний центр в реанімацію, шукати номер телефону і машину. Таким чином дідусь потрапив в реанімацію о 10.00 год. ранку де лікарі сказали що втратили 5 годин часу і коли людина в комі то шансів на покарщення немає, якщо б надали допомогу одразу то б цього не сталось. 16.50 год. дідусь помер. Чи можна притягнути до відповідальності лікаря який халатно ставився до лікування і до пацієнта?

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович
    Общаться в чате Босак Назар Орестович 2 года назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго вечора. Так, можна пробувати притягнути таких медиків до кримінальної відповідальності. В Кримінальному кодексі України є стаття 139 про ненадання медичним працівником медичної допомоги хворому. Ви можете спробувати подати до поліції письмову заяву.

    Можете звертатися до мене для надання додаткових юридичних послуг з даного чи інших питань. Я здобув великий досвід правової роботи з питань медичного права. Я можу написати для Вас текст заяви в поліцію.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України