Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 22 ноября 2021, вопрос №51922

Как получить статус человека?

Здравствуйте ,как получить статус человека и закрепить его документально ?Я инвалид 2-гр.и не желаю делать прививку .

Ответы юристов (1)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович 2 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго вечора, пані Людмило!

    Справа в тому, що статус людини, а якщо говорити мовою юриспруденції, статус особи, у Вас, і в інших осіб, виникає з народження.

    Цивільний кодекс України у статті 25 чітко передбачає, що здатність мати цивільні права та обов'язки (цивільну правоздатність) мають усі фізичні особи. Цивільна правоздатність фізичної особи виникає у момент її народження.

    Тобто з моменту народження Ви стали фізичною особою і фактично в силу законів про громадянство - ще й громадянкою України.

    Документальним підтвердженням здобуття Вами статусу особи є свідоцтво про народження.

    Можливо я Вас засмучу, але Ви як громадянка України, попри наявність достатньо широкого комплексу прав, але й зобов'язані нести обов'язки.

    У зв'язку з цим, маючи статус фізичної особи і громадянки, Ви маєте дотримуватись чинного законодавства в частині, в якій це стосується безпосередньо Вас.

    Статус "людина", "особа", "громадянин" не впливає на позицію щодо вакцинації.

    Але, якщо Ви інвалід, можливо доречно звернутись до лікаря для оцінки ситуації щодо протипоказань для Вас вакцинуватись.

    Сподіваюсь, я зміг відповісти на Ваше запитання. Але якщо такі ще є - звертайтесь!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України