Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 30 ноября 2021, вопрос №52345

Можливо після отримання свідоцтва змінити його?

Доброго дня.Не можу зареєструвати дитину.Колишній чоловік не йде на контакт.Дитина народжена від іншого,з батьком дитини проживаю.але шлюб не розірваний попередній і по факту дитину реєструють на законного чоловіка,а він не дає ні розводу ні відмову від дитини.Чи можливо спочатку оформити свідоцтво по факту,а потім просто встановити батьківство і змінити в свідоцтві дані?

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович
    Общаться в чате Дубовенко Володимир Володимирович 2 года назад

    Юрист, г. Николаев, 4 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю, пані Маріє!

    .Чи можливо спочатку оформити свідоцтво по факту,а потім просто встановити батьківство і змінити в свідоцтві дані?

    Так, примірно в такому порядку Ви та особа, яка вважає себе батьком дитини, будете діяти.

    Спочатку Ви отримуєте свідоцтво про народження, в якому батьком записаний Ваш "в майбутньому колишній" чоловік, потім звертаєтесь до суду з позовом про розірвання шлюбу. Відповідно до ч.1 ст. 129 СК України особа, яка вважає себе батьком дитини, народженої жінкою, яка в момент зачаття або народження дитини перебувала у шлюбі з іншим чоловіком, має право пред'явити до її чоловіка, якщо він записаний батьком дитини, позов про визнання свого батьківства. Тобто, дійсний батько дитини звертається до суду з вище вказаним позовом. Після задоволення позовних вимог судом, відповідно до положень ч.1 ст. 134 СК України, на підставі рішення суду орган державної реєстрації актів цивільного стану вносить відповідні зміни до актового запису про народження, складеного органами державної реєстрації актів цивільного стану України, та видає нове Свідоцтво про народження.

    Звертайтеся, якщо у Вас залишись якісь питання або необхідна більш детальна консультація.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України