Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 02 декабря 2021, вопрос №52516

Не могу уволиться без отработки 2 недель

На работе оформлена только второй день,стажировки не было,работа не понравилась,хочу уволиться,но требуют отработать 2 недель + каких то 6 дней стажировки .Вопрос есть ли такое по закону , что должна отработать ещё 6 дней и есть ли возможность уволиться без отработки так как есть ребёнок 5 лет (нюанс,свидетельство о рождение ребёнка работодателю прилагалось при подаче документов)?

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович

    Вітаю, пані Тетяно!

    При укладенні трудового договору стажування не встановлюється, але допускається вибробування при прийнятті на роботу (зазначається в наказі, строком до трьох місяців). Звільнення під час випробування з ініціативи саме працівника не відрізняється від звільнення без запровадження такого випробування. Тобто, якщо Ви бажаєте звільнитись за власним бажанням, то подаєте заяву відповідно до ст.38 КЗпП України. В ч.1 ст. 38 КЗпП України дійсно вказано, що працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні. Проте, в цій же частині вказано, що у разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною з інвалідністю; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або особою з інвалідністю I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.

    Тому подавайте письмову заяву про звільнення з зазначенням поважної причини та вимагайте звільнення в вказаний Вами день.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України