Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Страхование, 15 декабря 2021, вопрос №53205

Відшкодування збитків МТСБУ

Добрий вечір. Я учасник бойових дій потрапив в дтп, у винуватця не було атвоцивілки, чи повинні МТСБУ відшкодувати збитки від дтп? У мене ОСАГО теж не було бо є посвідчення УБД. МТСБУ мені відмовила, чи законне таке рішення?

Ответы юристов (1)

    Дубовенко Володимир Володимирович

    Вітаю!

    Відповідно до підпункту "а" пункту 41.1 статті 41 ЗУ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" МТСБУ за рахунок коштів фонду захисту потерпілих відшкодовує шкоду на умовах, визначених цим Законом, у разі її заподіяння транспортним засобом, власник якого не застрахував свою цивільно-правову відповідальність, крім шкоди, заподіяної транспортному засобу, який не відповідає вимогам пункту 1.7 статті 1 цього Закону, та майну, яке знаходилося в такому транспортному засобі.

    Загальні положення вказані в вище зазначеному законі, проте для надання конкретної відповіді також необхідно отримати інформацію про причини відмови, які вказані в рішенні МТСБУ.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України