Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 23 февраля 2022, вопрос №56498

Вопрос по нынешней ситуации

В связи с указом президента Украины о резервистах у меня возникает вопрос. Вхожу ли я в их численность если не имею никакого отношения к армии? Я не служил, не оканчивал военную кафедру в высшем учебном заведении и не имею воинского звания. Могут ли меня призвать?

Ответы юристов (1)

    Баранов Дмитро Сергійович

    Добрий вечір. Який статус ви маєте ? Військозабов'язаний ?

    Також усе залежить від того, який закон приймуть, при веденні війського стану то усі особи військовозабов'язані підлягають до мобілізації. Якщо, чрезвичайний стан, то можуть призвати осіб, які раніше служили в ЗСУ та були віправленні в резерв у зв'язку з закінченням строку служби чи строку контракту.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України