Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 23 марта 2022, вопрос №59611

Перетин кордону вітчимом з дитиною-інвалідом

Доброго дня! Цікавить можливість перетину кордону вітчимом з дитиною-інвалідом.
Згідно Змін, що вносяться до Правил перетинання державного кордону громадянами України від 12 березня 2022 р. № 264.
"У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану супровід дітей з інвалідністю для виїзду за межі України може здійснюватися одним із членів їх сімей...”
Згідно ПЛЕНУМ ВЕРХОВНОГО СУДУ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА від 15 травня 2006 року N 3 "Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів"
"Членами сім`ї" є мачуха, вітчим, які проживають однією сім`єю з малолітніми або неповнолітніми пасинком, падчеркою."
В наявності з документів є акт обстеження, що я проживаю в одній квартирі з дружиною та пасинком, та документи про реєстрацію їх в цій квартирі. Це підтверджує факт проживання однією сім`єю. Тобто підтверджує, те що я виховую дитину чи ні?
20.03 Президент підписав закон реєстр. №7140-1.
Цим законом замінили формулювання "Знаходиться на утриманні дитина інвалід до 18 років" на "Виховують дітей з інвалідністю до 18 років", на мою думку утримання означає, що дитина утримується частково державою, частково матір`ю, частково батьком, котрий сплачує аліменти,частково мною.
В свою чергу вихованням займаюсь я та мати оскільки батько після того як дізнався що дитина з аутизмом та розладами мовлення перестав приймати участь у вихованні. Думаю, що потреба в заміні цих формулювань була викликана тим, що багато матерів, які здійснюють нагляд за дітьми-інвалідами були покинуті рідними батьками і вони фактично, якщо довелося знову одружитися, виховуються іншими чоловіками.
Батько та мати нададуть нотаріальний дозвіл на перетин кордону.
Підкажіть, будь ласка, чи праві мої роздуми на цей рахунок та чи можу я перетнути кордон?
Якщо потрібно повне зверннення прикріпляю.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України