Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Медицинское право, 02 апреля 2022, вопрос №60688

чоловік- інвалід 2 групи. Пожиттєво. Його стан за останні 3 роки погіршився. Потрібна довідка про те, що він потребує сторонььої допомоги. Куда звертатись?

чоловік- інвалід 2 групи. Пожиттєво. Його стан за останні 3 роки погіршився. Потрібна довідка про те, що він потребує сторонььої допомоги. Куда звертатись?

Ответы юристов (3)

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий вечір!

    ТАК, ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ, ТОМУ ЩО ВИ Є ІНВАЛІДОМ 2 ГРУПИ ТА МАЄТЕ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ.

    Звертаю Вашу увагу на те, що НАБРАВ ЗАКОННОЇ СИЛИ ПРИЙНЯТИЙ 15 березня 2022 року Верховною Радою України Закон України № 7140-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за такими особами з інвалідністю і тяжкохворими дітьми».

    Відповідних змін зазнали статті 17, 18 та 26 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII та стаття 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.1993 № 3543-XII.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про внесення змін до деяких законів України щодо звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за особами з інвалідністю і хворими дітьми:

    Про внесення змін до деяких ... | від 15.03.2022 № 2122-IX (rada.gov.ua)

    "2. У статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 16, ст. 255 із наступними змінами):

    1) абзаци третій - тринадцятий частини першої замінити тринадцятьма новими абзацами такого змісту

    "визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії);...";

    після частини першої доповнити новою частиною такого змісту:

    "Особи з інвалідністю, а також особи, зазначені в абзацах четвертому - дванадцятому частини першої цієї статті, у зазначений період можуть бути призвані на військову службу за їхньою згодою і тільки за місцем проживання".

    У зв’язку з цим частини другу - четверту вважати відповідно частинами третьою - п’ятою.

    II. Прикінцеві положення

    1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування".

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

    П О С Т А Н О В А від 27 січня 1995 р. N 57 Київ

    Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України

    ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. N 57 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2010 р. N 724) ( 724-2010-п )

    ПРАВИЛА перетинання державного кордону громадянами України: Про затвердження Правил перетинан... | від 27.01.1995 № 57 (rada.gov.ua)

    1. Ці Правила визначають порядок перетинання громадянами України державного кордону.

    2-1. У разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану особи з інвалідністю І та ІІ груп незалежно від їх віку мають право перетинати державний кордон України за наявності довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації N 157-1/о ( z1509-12 )) або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до Законів України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" ( 2109-14 ), "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю" ( 1727-15 ), в яких зазначено групу та причину інвалідності, або довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

    ВАМ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ), РАЗОМ З ТАКИМИ ДОКУМЕНТАМИ:

    - ПАСПОРТОМ ГР.УКРАЇНИ, ІДЕНТИФІКАЦІЙНИМ КОДОМ (ОРИГІНАЛИ І КОПІЇ), ВІЙСЬКОВИМ КВИТКОМ (ТИМЧАСОВИМ ПОСВІДЧЕННЯМ), ДОВІДКОЮ МСЕК О ІНВАЛІДНОСТІ 2 ГРУПИ,

    - ДЕ:

    1) СТАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК;

    2) ПРОЙТИ ВЛК;

    3) ЯКЩО НЕ МАЄ ВІЙСЬКВОГО КВИТКА (ТИМЧАСОВОГО ПОСВІДЧЕННЯ) ОТРИМАТИ ЙОГО;

    4) ОТРИМАТИ ВІДСТРОЧКУ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ;

    5) ОТРИМАТИ ДОВІДКУ ТЦКСП (ВІЙСЬККОМАТУ) ПРО ТЕ, ЩО ВИ МАЄТЕ ВІДСТРОЧКУ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ ТА НА ПЕРЕТИН КОРДОНУ, ДЛЯ ПРЕД"ЯВЛЕННЯ ПРАЦІВНИКАМ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ.

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    Всього доброго!

    • Божена Клиент 2 года назад

      Дуже дякую за високо професійну консультацію!

      • Адвокат Евгений Александрович

        Здравствуйте, Божена!

        Пожалуйста!

        Если консультация оказалась полезной Вы можете сделать отметки в виде галочек зеленого цвета под всеми моими фото, оставляйте пожалуйста отзывы и отметки в виде стрелочек зеленого цвета вверх под моими ответами внизу с правой стороны, благодарю Вас!

        С уважением, адвокат Евгений Александрович.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України