Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Договорное право, 02 апреля 2022, вопрос №60738

Можно ли сделать довереность без второо лица и без дочери

Здравствуйте у меня такой вопрос мне 21 жене 17 у нас ребенок 7 мес и мы иза войны выехали за границу без доверености так вот вопрос в том может ли мама жени сделать довереность без меня и без ее дочки и выслать на эл почту?

Ответы юристов (1)

    Гончаренко Константин
    Общаться в чате Гончаренко Константин год назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Відповідно до законодавства України ст.313 ЦК України:

    фізичні особи, які досягли 16-річного віку, мають право на вільний самостійний виїзд за межі України, а фізичні особи, які не досягли 16-річного віку, мають право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними.

    При цьому порядок реалізації цього права врегульовано Законом України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» та Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 року № 57 (далі – Порядок).

    Відповідно до зазначеного Порядку виїзд осіб, які досягли 16-річного віку здійснюється на підставі:

    – паспорта громадянина України для виїзду за кордон;

    – дипломатичного паспорта;

    – службового паспорта;

    – проїзного документа дитини, який видається дітям у віці до 18 років, або якщо вони вписані в закордонний паспорт одного з батьків – на підставі закордонного паспорту одного з батьків та у його супроводі.

    Ваша дружина вже досягла того віку , коли вона має право абсолютно самостійно подорожувати закордон, тим паче , що вона набула повної дієздатності уклавши шлюб з вами. Створилась окрема сім я , тому довіреність від мами дружині не потрібна.

    У будь-якому іншому випадку мама дружини укладає довіреність у нотаріуса України та направляє вам рекомендованим листом через консульство , ви на місці робите нотаріальний переклад на іноземну мову у консульстві і вона буде дійсна.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Ви можете здійснити оплатуюристу, натиснувши "галочку зеленого кольору під фото обраного юриста", з залишенням відзиву, а також додатково: у разі наявності можливості у графі: "Віддячити".

    Під час воєнного стану це дуже актуально.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України