Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 04 квітня 2022, питання №60918

Без бойового досвіду і навчання відправили на передову

Коли почались військові дії, так як ми з чоловіком і піврічною дитиною проживаємо на території військової частини, ми змушені були виїхати в Івано-Франківську область. Тут вийшло розпорядження місцевої влади, що всі чоловіки віком 18-60 років мають з’явитися в місцеві військкомати, щоб зареєструватись, а по факту всі хто туди приходить опиняються в армії. Чоловік раніше не служив, військової кафедри не було, у нього була відстрочка за станом здоров’я. В військоматі м. Снятин його одразу направили на медогляд (формальний), і далі його, без жодного бойового досвіду відправили у навчальний центр в м. Кам'янець Подільський, де вони провели до 7 днів. З слів чоловіка навчання не проводились. По факту, вони тримали автомат хвилин 20, вистріляли по 5 патронів. І все.
На сьомий день перебування у навчальному центрі їх відправили у військову частину А4507 м. Черкаси, де вони пробули ще два тижні, і навчальних заннять там теж не проводилось.
29 березня вони були перекинуті в Донецьку область, де зараз відбуваються бойові дії . Спочатку вони були у м. Авдіївка, подальшого їхнього місця перебування я незнаю, так як вони уже два дні не виходять на звязок.
Найбільше заперечення викликало те, що хлопців без бойового досвіду і відповідних навичок відправили на першу лінію оборони. Також особа, яка не пройшла таку підготовку, може підставити під загрозу не лише своє життя, а й життя інших людей.
Тим часом, номери гарячої лінії Міністерства оборони, створені для таких випадків, не відповідають.
Підскажіть будь ласка , що можна зробити в такій ситуації. Чи можна добити його переводу в інше місто?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України